29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διαδραστικό ταξίδι στον χρόνο. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας

Την ευκαιρία να επισκεφθούν το πιο σύγχρονο μουσείο της Ευρυτανίας, είχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου

Πρόσφατα, οι μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου ταξίδεψαν στον χρόνο μέσα στις αίθουσες της εικονικής πραγματικότητας του Kέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας. Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και τις δραστηριότητες του τόπου τους από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του διαδραστικού μουσείου, εξέφρασαν τις απορίες τους, δέχθηκαν απαντήσεις και ένιωσαν υπερηφάνεια για την ιστορία των προγόνων τους. Μέσα από τις μάσκες Virtual Reality (VR) «βυθίστηκαν» στη Λίμνη των Κρεμαστών και επισκέφθηκαν τον βυθισμένο ναό της Επισκοπής καθώς επίσης «έζησαν» από κοντά την ιστορική μάχη στο Κεφαλόβρυσο, όπου ο ήρωας Μάρκος Μπότσαρης έπεσε νεκρός τον Αύγουστο του 1823.

«Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τους μαθητές κ. Β. Μήλα και κ. Δ. Βουτσέλη ευχαριστούν θερμά την αρχαιολόγο του Μουσείου κα Ειρήνη Μακρυπίδη για την άριστη φιλοξενία και ξενάγηση», διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ