29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διαμαρτυρία διανομέων για τα καύσιμα και τις παράνομες πρακτικές εταιριών

Μοτοπορεία πραγματοποίησαν σήμερα διανομείς φαγητού στη Θεσσαλονίκη. Οι ντελιβεράδες ζητούν αποζημιώσεις λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.
20% επιπλέον του μισθού μας δίνουμε αυτήν τη στιγμή για τα καύσιμα δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Βασίλης Κεφαλάς μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής και μέλος της Επιτροπής Διανομέων Φαγητού Θεσσαλονίκης.

Στο νόμο που ισχύει για τους διανομείς προβλέπεται ότι οι εργοδότες θα καλύπτουν και την κατανάλωση καυσίμων αλλά δεν αναφέρονται ούτε ποσά ούτε ποσοστά και θα πρέπει να διεκδικηθούν δικαστικά, πρόσθεσε ο κ. Κεφαλάς. Γι’ αυτόν το λόγο ο κ. Κεφαλάς ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων ώστε να μην οδηγηθούν οι διανομείς στον αφανισμό. Επιπλέον οι διανομείς καταγγέλλουν τη μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομών της χώρας ότι προχωρά και πάλι σε υποχρεωτική αλλαγή του καθεστώτος μερικής απασχόλησης εξωθώντας διανομείς σε παραίτηση. Οι πρακτικές αυτές καταγγέλθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και είναι παράνομες αλλά ζητάμε και την παρέμβαση του Υπουργείου, τόνισε ο κ. Κεφαλάς.

Ρεπορτάζ Φ. Βαρβάρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ