20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διαμαρτυρία Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ναυτικών για το θέμα της μη παρουσίας γιατρού στο ΠΟΝ Χίου

«Ο εμπαιγμός δεν έχει τελειωμό», διαμαρτύρεται η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ- ΝΑΤ Χίου) αφού και πάλι, ελλείψει Ιατρικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, αναστέλλεται η παρουσία γιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου για την συνταγογράφηση φαρμάκων.Το θέμα της μόνιμης τοποθέτησης Ιατρού από τον ΕΟΠΠΥ στον Οίκο Ναύτη Χίου σε καθημερινή βάση, το είχε θέσει ως όρο το Σωματείο τον Οκτώβριο του 2019, για την παραχώρηση ορόφων του κτηρίου του Οίκου Ναύτη στο νησί στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου. Ως αντίδωρο στην ναυτική οικογένεια, αφού οι δωρητές του κτηρίου όριζαν ότι η χρήση του, πρέπει να είναι για τη ναυτική οικογένεια του νησιού.

Παρόλα αυτά ο όρος δεν τηρήθηκε επακριβώς και τώρα μπροστά στη νέα διακοπή της παρουσίας γιατρού τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβρη, η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών, υπόσχεται ότι θα επανέλθει το φθινόπωρο δυναμικά.
«Καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» από εκατομμύρια ευρώ που «πέφτουν» για έργα που πρόκειται να γίνουν στο νησί μας, όλα καλά και «άγια», αλλά τι να τα κάνουμε όλα αυτά όταν δεν έχουμε ΕΚΑΒ και ΕΣΥ, όταν δεν νοιώθουμε ασφάλεια για την ΥΓΕΙΑ μας για την ίδια μας τη ΖΩΗ», σημειώνει η ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου.

Και κλείνει την ανακοίνωσή τους θέτοντας στον νυν πρόεδρο του Οίκου Ναύτου το ερώτημα για το πότε σκοπεύει να προωθήσει το αίτημα στο υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της άτυπης συμφωνίας, για τη μόνιμη τοποθέτηση Ιατρού από τον ΕΟΠΠΥ στον Οίκο Ναύτη Χίου σε καθημερινή βάση, από την ώρα που ανανεώθηκε η σύμβαση παραχώρησης των δύο ορόφων του κτηρίου του ΠΟΝ Χίου για τα επόμενα τρία χρόνια στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ