25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς – Αρνιόταν την παροχή βοήθειας

O Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς διασωληνώθηκε και έχει διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν ενδείξεων, υποβλήθηκε σε εξέταση (μοριακό τεστ) και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. «Αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του», αναφέρει η Ι.Μ., ωστόσο σταδιακά η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση και το απόγευμα της Τετάρτης (1/12) κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και, όπως αναφέρει το romfea.gr, «η διασωλήνωση του έγινε περί τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης και αφού για ώρες οι διεργασίες στο Νοσοκομείο ήταν δραματικές, καθώς αφενός οι ιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωση του, αφετέρου ο ίδιος την αρνείτο επίμονα».

Το ανακοινωθέν της Μητρόπολης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Μητρόπολη Αιτωλίας, αναφέρει τα εξής για την πορεία υγείας του κ. Κοσμά:

«Σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, η ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου που παρακολουθεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, σε συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου ‘Ευαγγελισμός’ των Αθηνών αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου, την διασωλήνωση του και την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό. Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, βρίσκεται στο Νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός’ από τις πρώτες πρωινές ώρες και υπό την επίβλεψη των εκεί ιατρών. Παρακαλούνται οι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κληρικοί και λαϊκοί, να συνεχίσουν να εύχονται στον Θεό υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Επισκόπου και Πνευματικού μας».

Ο κ. Κοσμάς είναι ανεμβολίαστος και στο πρόσφατο παρελθόν είχε πάρει θέση ενάντια στα μέτρα για την πανδημία. Είχε κληθεί σε απολογία το καλοκαίρι από την Ιερά Σύνοδο γιατί το Πάσχα δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους ναούς ευθύνης του. Η ΔΙΣ είχε κάνει λόγο «για απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών» .

(ΦΩΤΟ: Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας στην Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας, τον Οκτώβριο 2021)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ