24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διατηρείται στο “βαθύ κόκκινο” η Ευρυτανία, αλλά με ανοικτό λιανεμπόριο από τη Δευτέρα (5/4) – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη διατήρηση της Ευρυτανίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (2/4).

Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι, πλέον, οι διαφορές στα περιοριστικά μέτρα στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «βαθύ κόκκινο» είναι πολύ μικρές. Σε όλη την επικράτεια ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ από το Σάββατο (3/4) -και μόνο για τα Σαββατοκύριακα- οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και εκτός των οικείων δήμων προκειμένου να ασκηθούν, με τη χρήση ΙΧ οχημάτων.

Επανέναρξη λιανικής

Την ίδια στιγμή, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο. Οι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια 3 ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως. Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από αύριο Σάββατο, μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Δήμος Σκύρου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, και οι Δήμοι Ρόδου και Χάλκης.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται, επίσης, και η Λέρος, η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Δείτε τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτ. Προστασίας σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από αύριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθενται η τοπική κοινότητα Διστράτου του Δήμου Κόνιτσας, ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκκα του δήμου Δυτικής Σάμου.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν:

 *η Περιφέρεια Αττικής

* οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

* οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

* οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

* οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

* η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

* η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, 

* η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

* η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, 

* ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, 

* ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

* ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, 

* ο δήμος Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,

* ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 

* ο δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και ο δήμος Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και

* οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ο δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ