19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021: «200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα» ― Αθήνα 21 έως 28 Σεπτεμβρίου (πρόγραμμα)

Υπό τον τίτλο «200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα» διεξάγεται την εβδομάδα 21-28 Σεπτεμβρίου το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021, στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον εμβληματικό χώρο της οδού Θόλου 5, στην Πλάκα.

Στις δράσεις περιλαμβάνονται μια σειρά από Αναλόγια και αφιερώματα, ενώ φιλοξενώνται και παράλληλες δράσεις. Η διοργάνωση ανήκει στον όμιλο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΟΥ».

Σκηνοθετούν σημαντικοί δημιουργοί πάνω σε ξεχωριστά έργα. Ενδεικτικά, στους συντελεστές περιλαμβάνονται οι: Δημήτρης Πιατάς, Σοφία Δερμιτζάκη, Άσπα Τομπούλη, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Ένκε Φεζολλάρι, Λέανδρος Πολενάκης, Σάκης Σερέφας, Μάνος Καρατζογιάννης. 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ – η είσοδος είναι δωρεάν. Για την παρακολούθησή του ωστόσο, απαραίτητη είναι η προκράτηση θέσεων στο email: [email protected]

Σχετικά με το Αναλόγιο 

Το Φεστιβάλ Αναλόγιο, που λειτουργεί από το 2005 μέχρι και σήμερα, διαγράφει μια μακρά, δημιουργική και καταξιωμένη πορεία, η οποία το αναδεικνύει σε έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς, σε μια από τις πιο επιτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες στο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.

Είναι ένας ζωντανός φορέας που προβάλλει την ελληνική θεατρική γραφή, υποστηρίζει το κείμενο, υπογραμμίζει τη θεατρικότητά του και αναδεικνύει τη μαγεία του θεάτρου. Λειτουργεί υποστηρικτικά στην πρώτη σκηνική παρουσίαση νέων έργων πρωτοεμφανιζόμενων, ανερχόμενων αλλά και γνωστών και καθιερωμένων θεατρικών συγγραφέων και δημιουργών, διαμορφώνοντας έναν τόπο προνομιακών συναντήσεων της ελληνικής δραματουργίας με τις δραματουργίες άλλων χωρών.

Πολλές παραγωγές του Φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ προωθήθηκαν σε εθνικά, δημοτικά θέατρα και ελεύθερες σκηνές. Θεατρικά έργα και λογοτεχνικά κείμενα που πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο Αναλόγιο, μεταφράστηκαν, ταξίδεψαν σε ανάλογες διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, διεκδίκησαν και κέρδισαν διεθνή βραβεία.

Το Αναλόγιο οργανώνεται από το 2005 από την Σίσσυ Παπαθανασίου. Η προσωπική της δέσμευση, η πίστη στις προοπτικές του νεοελληνικού θεάτρου, ανέδειξαν το φεστιβάλ σε δημοφιλή θεσμό, που θέλγει το κοινό και παρουσιάζει νέους και καταξιωμένους δραματουργούς, τα έργα των οποίων βρίσκουν στη συνέχεια τον δρόμο για τις θεατρικές σκηνές.

Συγχρόνως, αποτελεί πρότυπο πολιτιστικής διαχείρισης.

Facebook Page

https://analogiofestival.org/

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ