26 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Διευκρινίσεις για την απόφαση στην υπόθεση Λιγνάδη

Διευκρινίζεται ότι σε προγενέστερο δημοσίευμά του το ertnews.gr είχε εκ παραδρομής αναφέρει ότι ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει πως η αποφυλάκιση του πελάτη του βασίστηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου. Η αναφορά αυτή ήταν ανακριβής. Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας είχε αναφέρει: «Ο κύριος Λιγνάδης καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών αθωωτικών για μία πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή πριν επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς επί επτά χρόνια, ζώντας ελεύθερος, να έχει διαπράξει έστω και τροχαία παράβαση και έχοντας επί σχεδόν πενήντα έτη, λευκό ποινικό μητρώο.

Επομένως, σύμφωνα με το νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, ο ασκηθείς μαζί μου ως δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του γραφείου μου, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τον οποίο παμψηφεί ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν έναν από τα σωστότερα και αρτιότερα νομοθετήματα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου».

 Ως εκ τούτου διευκρινίζουμε ότι η αναφορά που έγινε και η σύνδεση του εν λόγω θέματος με το πρόσωπο του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου ήταν ανακριβής, εκφράζοντας τη συγγνώμη μας προς τον κ. Παρασκευόπουλο. Το εν λόγω δημοσίευμα έχει αποσυρθεί από την ιστοσελίδα ertnews.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy