25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δρ. Λαγγίδης: Πρόθεση Ερντογάν να «αποπέμψει» στις εστίες τους 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες – Εκτίμηση για τα επόμενα βήματα της Τουρκίας (video)

Την εκτίμηση ότι θα έχουμε ένα αρκετά θερμό καλοκαίρι εξέφρασε ο Αφεντούλης Λαγγίδης, διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».  Ο κ. Λαγγίδης σχολίασε ότι η δήλωση και η πρόθεση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να «αποπέμψει» στις εστίες τους περίπου ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Αφεντούλης Λαγγίδης έκανε λόγο για νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικών ροών. Ανέφερε ότι όταν «οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται, έχουμε μια “φυσιολογική” αύξηση. Αυτή τη φορά έχουμε και πολιτικά χαρακτηριστικά σε αυτή την αύξηση».

«Εκτιμάται ότι θα έχουμε ένα αρκετά θερμό καλοκαίρι.  Αυτή τη στιγμή το πολιτικό κλίμα στην εξωτερική πολιτική αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν είναι αυτό που ανέμενε το καθεστώς Ερντογάν» υπογράμμισε.

Ο κ. Λαγγίδης εκτίμησε ότι «η Τουρκία θα προχωρήσει σε περιορισμένη ανάπτυξη νέων στρατιωτικών δυνάμεων νοτίως των συνόρων, είτε αυτή περιοριστεί στη Συρία, είτε ξανά στο έδαφος του Ιράκ χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θα αποκομίσει κάποια απτά αποτελέσματα πολιτικά δεν θα στραφεί και προς το γνωστό “αντίπαλο”, την Ελλάδα, γιατί βολεύει πολιτικά επειδή εν πολλοίς είναι και αποδεκτή ως τέτοια αντίπαλος από το σύνολο περίπου του πολιτικού φάσματος».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ