20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δυναμική, παρά τον αντίξοο καιρό, η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Καρπενησίου [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (ψιλόβροχο και χαμηλές θερμοκρασίες), οι πολίτες του Καρπενησίου βγήκαν ξανά στην κεντρική πλατεία, το απόγευμα της Πέμπτης (16/3), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με πλακάτ και συνθήματα, εργατικά σωματεία, φορείς, φοιτητικοί-μαθητικοί σύλλογοι και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών, ζήτησαν απονομή δικαιοσύνης και εκ βάθρων αλλαγές με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε το βίντεο από τη χθεσινή κινητοποίηση

«Έχουμε χρέος προς όλους τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, να γίνουμε η φωνή τους ώστε το έγκλημα των Τεμπών να μην συγκαλυφθεί. Έχουμε χρέος προς την νέα γενιά, το έγκλημα αυτό να μην ξανασυμβεί», ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι.

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ευρυτανίας της ΑΔΕΔΥ, σε ψήφισμα που εξέδωσε, αιτούνταν: «Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος παιδείας, υγείας και πρόνοιας, άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασία, άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας».

Με πλακάτ και πανό, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, για να ακολουθήσει -μετά το πέρας των χαιρετισμών φορέων και συλλόγων- πορεία. Τον λόγο πήραν, ο Βαγγέλης Γιαννιώτης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ευρυτανίας, ο Γιάννης Μπουμπουρής, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου-Κέντρου Ψυχικής Υγείας-Κέντρου Υγείας Καρπενησίου, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Μπακογιώργος, οργανωτικός γραμματέας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. Αναγνώστηκε από μαθήτρια και ψήφισμα του ΓΕΛ Καρπενησίου, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Πολλά νέα παιδιά συμμετείχαν
Ακολούθησε πορεία μέχρι την ΠΕ Ευρυτανίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ