27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Δυστυχώς, δεν έχετε πραγματική γνώση των προβλημάτων μας”. Οι αστυνομικοί της Ευρυτανίας απαντούν στη Τζίνα Οικονόμου

Ιδιότυπο πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων ανάμεσα στην Ένωση Αστυνομικών και τη Βουλευτή Ευρυτανίας. Με νέα παρέμβαση, οι ένστολοι απορρίπτουν “ως απαράδεκτη” την επιστολή Οικονόμου και επιστρέφουν τους χαρακτηρισμούς περί ολιγωρίας, μειωμένης αξιοπιστίας και χαμηλής προτεραιότητας των αιτημάτων του κλάδου “ως εντελώς αβάσιμους”

από την έντυπη έκδοση

Ένα ακόμα επεισόδιο στο… σίριαλ ανάμεσα στην Ένωση Αστυνομικών Ευρυτανίας και τη Βουλευτή Ευρυτανίας, ήρθε να προστεθεί πρόσφατα. “Αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας εκφράσουμε τη λύπη μας σχετικά με το περιεχόμενο της από 5/2/2024 επιστολής-απάντησής σας”, αναφέρουν προς την Τζίνα Οικονόμου οι αστυνομικοί, στη μακροσκελή τους απάντηση. Τονίζουν, ωστόσο, πως “ουδέποτε διανοηθήκαμε να αντιδικήσουμε μαζί σας” και ζητούν συμπαράσταση “στα δίκαια αιτήματά μας για μία καλύτερη Αστυνομία για τον νομό μας επ’ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Καρπενήσι, 27/02/2024

Προς: κα Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου

Βουλευτή Νόμου Ευρυτανίας

Αξιότιμη κυρία Οικονόμου,

Εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας εκφράσουμε τη λύπη μας σχετικά με το περιεχόμενο της από 5/2/2024 επιστολής – απάντησής σας, στην ανακοίνωση της Ενώσεώς μας σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εξαιρέσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας από τις τακτικές μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού του έτους 2024, την οποία μάλιστα για λόγους εντυπώσεων, κοινοποιήσατε ταυτόχρονα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην οποία, αντί να αναφέρετε τις δικές σας ενέργειες για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, κατηγορείτε την Ένωσή μας για ολιγωρία, μειωμένη αξιοπιστία και χαμηλή προτεραιότητα στην προβολή των αιτημάτων των συναδέλφων μας, αποδεικνύοντας δυστυχώς ότι δεν έχετε πραγματική γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, κάτι μη αναμενόμενο για εν ενέργεια Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

κα Βουλευτή,

Με αφορμή την επιστολή σας, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

1. Η Ένωσή μας δεν πολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται Κυβερνήσεις και Πρόσωπα.

2. Μοναδικό μας μέλημα είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού και η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

3. Ο Νομός Ευρυτανίας έχει μηδενική εγκληματικότητα χάρη στις άοκνες προσπάθειες του συνόλου των Ανδρών και Γυναικών που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας και το φιλότιμο που διαθέτουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, απέναντι στην μικρή ομολογουμένως ως τώρα υποστήριξη της πολιτείας και την αναμονή εκ μέρους τους της αναγνώρισης του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο, παρά τις εκατόμβες σοβαρά τραυματιών και θανόντων εν ώρα υπηρεσίας.

4. Η Ένωσή μας, σας γνωρίζουμε ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της, τα οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι όποτε χρειάστηκε αντέδρασε άμεσα, δυναμικά και έλυσε ακαριαία όποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε, απευθυνόμενη κλιμακωτά σε επίπεδο συνδικαλιστικό στο δευτεροβάθμιο όργανό της, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και σε επίπεδο υπηρεσιακό – πολιτικό στη φυσική και πολιτική ηγεσία.

Απορρίπτουμε, λοιπόν, ως απαράδεκτη την επιστολή σας, που όπως φαίνεται μόνο σκοπό είχε τη δημιουργία εντυπώσεων, και σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί ολιγωρίας, μειωμένης αξιοπιστίας και χαμηλής προτεραιότητας των αιτημάτων μας ως εντελώς αβάσιμους.

5. Μέσα από συντεταγμένες κινήσεις και υπό την αιγίδα του δευτεροβάθμιου οργάνου μας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, έχουμε κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, τα οποία κοινοποιήθηκαν στο αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων εγκαίρως, το οποίο να σας ενημερώσουμε αποτελείται από τρία (3) μέλη υπηρεσιακών παραγόντων (Ανώτατων Αξιωματικών) και δύο (2) μέλη από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων Π.Ο.ΑΞΙ.Α. & Π.Ο.ΑΣ.Υ.

6. Επειδή η παρουσία σας στον Νομό Ευρυτανίας χρονολογείται από το 2017 περίπου και η εκλογή σας από τον Μάιο του 2023, (αρκετό διάστημα για να έχετε πλήρη γνώση για τα προβλήματα του τόπου και του κλάδους μας), απορούμε πώς από τη μία γνωρίζετε τόσα πολλά και εξειδικευμένα, όπως την από μέρους μας μη αξιόπιστη εκπροσώπηση των συναδέλφων μας, για τη χαλαρή και χαμηλής προτεραιότητας μειωμένη αντιμετώπιση των αιτημάτων – προβλημάτων τους, αλλά από την άλλη δεν γνωρίζετε τίποτα και φταίμε εμείς που δεν σας ενημερώσαμε νωρίτερα για τα αιτήματά μας. Φοβούμαστε ότι μάλλον έχετε πέσει θύμα μη καλής πληροφόρησης από κάποιους που τεχνηέντως και για δικούς τους λόγους σας παραπλανούν, κάνοντάς σας να ολισθαίνετε σε μονοπάτια άσκοπων αντιπαραθέσεων κλυδωνίζοντας την δική σας αξιοπιστία.

7. Σας θυμίζουμε ότι από την εκλογή σας μέχρι σήμερα, έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές στο περιθώριο διάφορων δημοσίων εκδηλώσεων και σας έχουμε συγχαρεί δια ζώσης για την εκλογή σας και όχι όπως λέτε ότι η πρώτη επικοινωνία μας ήταν μετά από 8 μήνες και μάλιστα μέσω email, που παρεμπιπτόντως ποτέ δεν μας απαντήσατε αν στηρίζετε τα δίκαια αιτήματά μας που αναφέρονται σε αυτό και αν κάνατε κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς η απάντηση είναι ΟΧΙ.

8. Ελπίζουμε στο μέλλον η παρουσία σας να μην περιορίζεται μόνο στις εθιμοτυπικές φωτογραφίσεις και σε ευχολόγια, αλλά και σε έμπρακτες και αποτελεσματικές κινήσεις με γνώμονα την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συναδέλφων μας.

Σας καλούμε σε ειλικρινή συνεργασία, ως οφείλεται εκ του θεσμικού σας ρόλου και να αφήσετε κατά μέρος τους χαρακτηρισμούς σε ένα συνδικαλιστικό όργανο που μοχθεί καθημερινά για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών και συναδέλφων του.

Θα μπορούσατε με την εκλογή σας να έχετε συναντηθεί με τα σωματεία και τους φορείς της περιφέρειάς σας (όπως είχε συμβεί με όλους τους προκατόχους σας), ώστε να είχατε ενημερωθεί σε βάθος για όλα τα θέματα – προβλήματα που τους απασχολούν κάτι που από όσο γνωρίζουμε δεν έχει συμβεί στον ανάλογο χρόνο ως είθισται.

κα Βουλευτή,

Θέλουμε με έμφαση να τονίσουμε ότι ουδέποτε διανοηθήκαμε να αντιδικήσουμε μαζί σας.

Απεναντίας, θεωρούμε ότι πρέπει να σας καταστήσουμε κοινωνό των θέσεων μας με την πεποίθηση ότι θα σας βρούμε συμπαραστάτιδα στα δίκαια αιτήματά μας για μία καλύτερη Αστυνομία για τον νομό μας επ’ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας.

Ως εκ τούτου, κάθε εκ μέρους σας αναίτια απόπειρα επίρριψης εις βάρος μας μομφής, μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και θλίψη και μας έφερε στη δυσάρεστη θέση να την απορρίψουμε συλλήβδην και να τη θέσουμε στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας, για την ασφάλεια της οποίας αγωνιζόμαστε νυχθημερόν.

“Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει”.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Μπαλτάς

Ο Γεν. Γραμματέας

Αντώνιος Ευθυμίου».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ