18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δυστύχημα στα Τέμπη / Στους 57 οι νεκροί, έχουν ταυτοποιηθεί 36, σε ΜΕΘ 7 τραυματίες – Η νεότερη ενημέρωση από τις αρχές

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ 36 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας (σήμερα Παρασκευή, 12.20 μ.μ.).

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η χθεσινή ανακοίνωση από την αστυνομία ήταν ασαφής και δημιούργησε σύγχυση ως προς τους αριθμούς νεκρών και αγνοούμενων.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια. Ακόμη, έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας, ενώ η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται. «Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το 24ωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά, 38 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, επτά (7) εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας. Όπως είπε, τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι – εστιατόριο, διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας.

Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος. «Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοουμένων και αφετέρου η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Στο σημείο της τραγωδίας, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ