18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δυστύχημα στα Τέμπη / Στους 57 οι νεκροί, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο άλλες 14 απανθρακωμένες σοροί (συνολικά 21).

Μιλώντας στον Real fm, η κ. Λεονταρή γνωστοποίησε ότι οι νεκροί –πλέον- ανέρχονται στους 57.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι δικό μας έργο, δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε φυσικά, αλλά το εργαστήριο είναι της ομάδας της Πολιτικής Προστασίας, εξειδικευμένης για τις φυσικές καταστροφές», είπε και πρόσθεσε: «Προχωράει η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε 14 τελειωμένα αποτελέσματα, άρα υπάρχει η διαδικασία ταυτοποίησης».

Ερωτηθείσα σχετικά, τόνισε ότι δεν έχει «απάντηση για το πότε θα τελειώσει η διαδικασία της ταυτοποίησης», συμπληρώνοντας ότι δεν έχουμε ακόμα τον πραγματικό αριθμό των αγνοουμένων. «Το DNA είναι κομβικό, ξέρουμε ότι ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι, αλλά πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα για να έχουμε σαφή εικόνα», υπογράμμισε.

Η ίδια επισήμανε ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν περισσότεροι από δέκα σάκοι με ανθρώπινα μέλη, τα οποία ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί, εξ ου και χθες Τετάρτη συγγενείς αγνοούμενων έδωσαν δείγμα DNA προκειμένου να γίνει η αναγνώριση. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους», είπε η κ. Λεονταρή.

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέα παιδιά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ