18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δωρεάν οι εξωσωματικές θεραπείες στον Δήμο Αγράφων, με τη συμβολή της HOPEgenesis – Η αναφορά Καρδαμπίκη

H HOPEgenesis, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και ασχολείται με τα θέματα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, επικεντρώνεται στην ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας σε περιοχές όπως τα Άγραφα.

«Επειδή οι ηλικιωμένοι αυξάνονται, οι γεννήσεις μειώνονται σταθερά, ο πληθυσμός στον τόπο μας όλο και γερνάει, η HOPEgenesis επιθυμεί να μας βοηθήσει ώστε αυτή η τάση να αναστραφεί τις επόμενες δεκαετίες», αναφέρει ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

Έτσι, απευθύνεται σε γυναίκες πού ζουν μόνιμα στα Άγραφα και επιθυμούν να κυοφορήσουν αλλά και σε όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας παρέχοντας τους δωρεάν εξωσωματικές θεραπείες.

«Εκτός λοιπόν από τις δωρεάν γεννήσεις και εξετάσεων και την προσφορά του Παιδικού Σταθμού στην Παλαιοκατούνα που ξεκίνησε να γίνεται», σημειώνει ο Δήμαρχος, «η HOPEgenesis, κάνει αισθητή την παρουσία της στο Δήμο Αγράφων παρέχοντας μία ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες, τώρα βοηθά και αυτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας με εξωσωματικές θεραπείες προκειμένου να ανατραπεί το κλίμα της υπογεννητικότητας στον Δήμο Αγράφων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτά πού έγιναν και αυτά που γίνονται».

Το πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ από τις 19 Ιουλίου πιλοτικά, αρχικά με την οικονομική ενίσχυση γυναικών που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση (ivf), δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια και είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, του Δήμου Ζαγορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, και του Δήμου Αργιθέας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μετά από προσωπική δωρεά της κας Εριέττας Κούρκουλου Λάτση.

«Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα οικονομικά και ψυχολογικά να προβεί σε θεραπείες γονιμότητας, πόσο μάλλον όταν δεν έχει καθόλου πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Είμαστε περήφανοι για τη νέα μας συνεργασία με την κα Κούρκουλου Λάτση!», δήλωσε ο Πρόεδρος της HOPEgenesis, μαιευτήρας-γυναικολόγος και ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής, Δρ. Στέφανος Χανδακάς.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί», αναφέρει η HOPEgenesis. «ότι οι παραπάνω επιλεγμένες περιοχές αντιμετωπίζουν γενικότερο πρόβλημα υπογεννητικότητας, καθώς έχουν αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων και παρουσιάζουν πολύ χαμηλές γεννήσεις, και ότι πρόκειται για περιοχές όπου ήδη δραστηριοποιείται η HOPEgenesis προσφέροντας δωρεάν την κάλυψη εξόδων εξετάσεων, μετακινήσεων και τοκετού σε έγκυες γυναίκες».

Μέσα στο 2021, αναμένεται η επέκταση της δράσης αυτής (οικονομική ενίσχυση για εξωσωματική διαδικασία) σε 26 νησιά του Αιγαίου.

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ