27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δωρεάν προβολή ταινίας από τον Δήμο Καρπενησίου, την Τρίτη 26/3 – Με αφορμή την Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου (vid)

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) διοργανώνει την «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου», στις 26 Μαρτίου, με στόχο τη στήριξη του ελληνικού σινεμά , κυρίως εκτός των αστικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών για τη διανομή του κινηματογραφικού έργου στη διεθνή αγορά.

Ο Δήμος Καρπενησίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετέχει στη δράση, προβάλλοντας με ελεύθερη είσοδο μια ελληνική ταινία, την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024, στις 8.30 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Ο λόγος για την ταινία «Άκουσέ με» (διάρκεια 1h 45m), στην υπόθεση της οποίας διαβάζουμε: «Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης».

Και διαβάζουμε επίσης: «Ένα δυνατό και συγκινητικό εφηβικό δράμα για τη διαφορετικότητα και τον “άλλο” που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Η αναπηρία, ο ρατισμός και ο σχολικός εκφοβισμός φωτίζονται υπό το πρίσμα της σύγχρονης ελληνικής επαρχίας και από την εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία της Ευθαλίας Παπακώστα».

Ηθοποιοί: Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νίκος Κουκάς, Γιοάνα Μπουκόφσκα

Η ανάρτηση του δήμου αναφέρει:

“Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, γιορτάζουμε την Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου με την προβολή της ταινίας «Άκουσέ με».

Με σύνθημα «Σινεμά στη γλώσσας μας», το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει το ελληνικό κινηματογράφο σε κάθε αίθουσα και εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια!

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ