27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δόθηκε στην κυκλοφορία ολόκληρη η Αμβρακία Οδός – Μειώνεται κατά 45 λεπτά η διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα (vid)

Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν λίγες ημέρες και το τελευταίο τμήμα Βόνιτσα-Δρυμός του άξονα Άκτιο-Αμβρακία ή αλλιώς Αμβρακία Οδός. Πλέον οι χρήστες μπορούν να οδηγήσουν τα 49 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου χωρίς καμία παράκαμψη και να διανύσουν την απόσταση από την Αμβρακία μέχρι την Λευκάδα και την Πρέβεζα σε 25 λεπτά.

Πληροφορίες του ypodomes.com αναφέρουν πως με την λειτουργία και του τελευταίου τμήματος μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό η διαμπερής κυκλοφορία στη Βόνιτσα η οποία ήταν μέρος της παλιάς εθνικής οδού Αμβρακίας-Ακτίου. Αυτό σημαίνει πως η πόλη απελευθερώνεται από τον καθημερινό οδικό φόρτο οχημάτων και ιδιαίτερα φορτηγών που επιβάρυναν την τοπική κυκλοφορία και από σήμερα οι δρόμοι της θα χρησιμοποιούνται κατά βάση για την τοπική κυκλοφορία. Τα έργα ολοκλήρωση η εταιρεία ΜΕΤΚΑ, μέλος του Ομίλου Mytilineos.

Η παράδοση στην κυκλοφορία της Αμβρακίας Οδού εκτιμάται ότι -όπως και σε άλλες περιπτώσεις- θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από την φυσική της ομορφιά. Τα σχόλια για την διαδρομή μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου είναι διθυραμβικά καθώς αναδεικνύεται το μοναδικό τοπίο της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και του Αμβρακικού Κόλπου.

Για την Βόνιτσα, τη Λευκάδα, το Άκτιο και την Πρέβεζα η λειτουργία στο σύνολό του όλου του αυτοκινητόδρομου αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής κυρίως στον τουριστικό τομέα αλλά και όχι μόνο. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ρήση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την τελετή των εγκαινίων καθώς είχε πει πως “ανοίγει τελείως καινούργιες αναπτυξιακές προοπτικές για μία περιοχή της Ελλάδος, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό παρέμενε αναξιοποίητη”.

Με την πλήρη κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός αναμένεται πως το φετινό καλοκαίρι θα αυξηθεί κατακόρυφα το τουριστικό ρεύμα προς τις παράκτιες περιοχές του Ιονίου. Πλέον από την Αθήνα στη Λευκάδα και την Πρέβεζα απαιτούνται 200 λεπτά (3 ώρες κ 20 λεπτά) από την Πάτρα κάτι παραπάνω από 60 λεπτά, από τα Ιωάννινα περίπου 90 λεπτά και από τη Θεσσαλονίκη περίπου 4 ώρες. Το σημαντικότερο όμως είναι πως αυξάνονται κατακόρυφα τα επίπεδα οδικής ασφάλειας και αναμένεται ραγδαία πτώση των τροχαίων.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο ypodomes.com

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ