24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πέντε νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Καρπενησίου το 2021-’22 – Άρχισαν ήδη οι εγγραφές – 45 εισακτέοι μέσω Πανελλαδικών

Η εφαρμογή της ΕΒΕ δεν ήταν η μοναδική αλλαγή στις εφετινές Πανελλαδικές. Για πρώτη φορά, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, δόθηκε στους υποψηφίους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ, σε 52 ειδικότητες.

Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ενθαρρυντικό ότι φέτος 22.790 υποψήφιοι επέλεξαν ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ. Εξ αυτών εισάγονται 8.594, ενώ τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσθετης υποβολής αίτησης για περίπου 20.000 επιπλέον θέσεις στα δημόσια ΙΕΚ.

Η διοίκηση του ΔΙΕΚ Καρπενησίου πρότεινε -και εγκρίθηκαν από το υπουργείο- τρεις (3) νέες ειδικότητες, συνολικά 45 θέσεων, για υποψήφιους που δεν πέτυχαν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακή σχολή. Έτσι, από το νέο ακαδημαϊκό έτος, θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες «Τεχνικός Αγροτουρισμού», «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου» και «Τεχνικός Δασικής Προστασίας», με περίπου 45 σπουδαστές. Οι εγγραφές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 2237024058.

Δύο νέες ειδικότητες για όλους «Τρέχουν» οι αιτήσεις

Επίσης, στο τοπικό ΔΙΕΚ θα συνεχιστούν οι ειδικότητες που διδάσκονταν και πέρυσι, ενώ -εάν υπάρξει το απαραίτητο ενδιαφέρον- θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες «Βοηθός Φαρμακείου» και «Security-Ασφάλεια Προσώπων & Υποδομών». Πρόκειται για τις νέες ειδικότητες του ΔΙΕΚ Καρπενησίου.

Συνολικά θα λειτουργήσουν πέντε (5) νέες ειδικότητες το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ),

από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00, μέχρι και την
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59

«Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ