4 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Δ. Κουτσούμπας: Έχουμε πληρώσει τόσες και τόσες φορές την έλλειψη προληπτικών μέτρων

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της αποψινής του ομιλίας στην εκδήλωση της ΤΟ Πανεπιστημίων – Έρευνας Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Με το ΚΚΕ για το πραγματικά νέο και καινοτόμο στην Επιστήμη και την Έρευνα» αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών και σημείωσε ότι «όταν μιλάμε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα δε σημαίνει ότι γνωρίζει κανείς το πότε και πού ακριβώς θα συμβεί. Γνωρίζουμε, όμως, με βεβαιότητα ότι θα συμβεί, όσο η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους για τον κάθε επενδυτή και για το κράτος των επενδυτών. Όσο τα σύγχρονα μέσα ασφαλείας αντιμετωπίζονται σε όλη τη χώρα και σε όλον τον κόσμο από τους επενδυτές σαν ένα επιπλέον έξοδο που μάλιστα δεν φέρνει συνήθως άμεσα οικονομικά οφέλη. Αυτή την κατάσταση διαμόρφωσαν και στους σιδηρόδρομους η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν στην εποχή μας τα τρένα στα τυφλά, ανεξάρτητα από τα όποια υπαρκτά ανθρώπινα λάθη και αμέλειες» πρόσθεσε ότι «δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα έχουμε κι άλλα τέτοια εγκλήματα στο μέλλον, τα οποία σήμερα – αλλά και καιρό πριν – προδιαγράφονται. Αρκεί να κοιτάξει κανείς την κατάσταση στην αντισεισμική θωράκιση σχολείων και κτηρίων, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πλοία που εκτελούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και ας το έχουμε πληρώσει τόσες και τόσες φορές, την έλλειψη προληπτικών μέτρων για την πιθανότητα ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης σε βιομηχανικές περιοχές και πάει λέγοντας».

«Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει και ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό, είναι να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί κι άλλο, να αποκτήσει ακόμα πιο ριζοσπαστικούς στόχους ο ελπιδοφόρος αγώνας των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών σε όλη τη χώρα. Όλων αυτών των ανθρώπων που έκαναν τη θλίψη και την οργή διάθεση για να αλλάξει επιτέλους κάτι. Όλων αυτών που απέργησαν, έκλεισαν σχολεία και σχολές, αψήφησαν την τρομοκρατία, την καταστολή και όσους λένε λίγο-πολύ ότι έτσι ενισχύεται η ακροδεξιά – αν είναι δυνατόν… – και ξεχύθηκαν στους δρόμους βροντοφωνάζοντας “ή τα κέρδη τους ή η ζωές μας”» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε:

«Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε ως ΚΚΕ και ως ΚΝΕ τον καλύτερό μας εαυτό για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Εκεί και μόνο εκεί θα καταθέσουμε όση δύναμη μας δώσει ο λαός και η νεολαία στις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα, την ώρα που τα κόμματα της αστικής διαχείρισης με μοιρασμένους ρόλους θα προωθούν τα επόμενα βήματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ