24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δ.Μάγγας- Κομοτηνή: Οι δήμοι της Ροδόπης λειτουργούν με το μισό προσωπικό

Την αντίθεσή του στις συμπράξεις των Δήμων με Αναπτυξιακούς Οργανισμούς για την εξασφάλιση επιστημονικού προσωπικού σε τμήματα και υπηρεσίες των δήμων που τα τελευταία χρόνια σημειώνονται κενά και ελλείψεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους της Ροδόπης, ο κος Δημήτρης Μάγγας.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στο www.ertnews.gr, σημείωσε ότι, έτσι δίνονται πρόσκαιρες λύσεις και όχι μόνιμες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των δημοτικών υπαλλήλων της Ροδόπης οι τέσσερις δήμοι της περιφερειακής ενότητας συνεχίζουν να λειτουργούν με το μισό προσωπικό. Τα κενά έχουν ως αποτέλεσμα, όπως παραδέχτηκε, χαμηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και στρεσογόνες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στις συμπράξεις με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, σημείωσε, ότι πρόκειται για «έναν έμμεσο τρόπο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών». Με κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό ολοκληρώθηκε ήδη ένας κύκλος επαφών με τους αιρετούς της περιοχής και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε πανελλήνιο επίπεδο και κατατέθηκαν σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

Το Δ.Σ του Συλλόγου, όπως ανέφερε ο κ. Μάγγας, θα συνεχίσει την προσπάθεια της προβολής των ελλείψεων και των προβλημάτων που προκαλούνται. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ξανά την υποστελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία, η οποία λειτουργεί χωρίς Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους και με αποψιλωμένα συνεργεία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ