“Είμαι ένας ονειροπόλος μηχανόβιος. Είμαι ανάπηρος με τετραπληγία”. Μια συγκινητική ιστορία, από το Καρπενήσι ως την Κρήτη

“Είμαι ένας ονειροπόλος μηχανόβιος. Είμαι ανάπηρος με τετραπληγία”. Μια συγκινητική ιστορία, από το Καρπενήσι ως την Κρήτη

Μέσα στον ορυμαγδό των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, κάποιες φορές αναδεικνύονται όμορφες ιστορίες, ιστορίες γεμάτες νοιάξιμο και ενσυναίσθηση, ακόμα και μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ από κοντά. Μια τέτοια ιστορία έφερε πιο κοντά το Καρπενήσι με την Κρήτη.

Ο Διονύσης Φακίτσας, από το Καρπενήσι, τετραπληγικός, στις 23/7/24 έκανε μια ανάρτηση (σε γκρουπ μοτοσικλετιστών) όπου μόλις με 8 λέξεις, κατάφερε να συγκινήσει και να εμπνεύσει. «Είμαι ένας ονειροπόλος μηχανόβιος. Είμαι ανάπηρος με τετραπληγία», έγραψε ο 46χρονος Διονύσης, λαμβάνοντας εκατοντάδες σχόλια.

«Φίλε μου, Διονύση, είσαι φτιαγμένος από άλλη πάστα και είναι τιμή μας να είσαι ένας από εμάς!!! Η επόμενη βόλτα από τους Κρητικούς φίλους σου θα έχει παντού το όνομα σου!!! Έχεις τον σεβασμό και τον απέραντο θαυμασμό όλων μας!!!», του απάντησε ο Νίκος Αναστασάκης, από το γκρουπ Varadero Cretan Maniacs.

Οι Κρητικοί αναβάτες, επηρεασμένοι από αυτή την κατάθεση ψυχής, έδωσαν μια υπόσχεση που έγινε πραγματικότητα. Η πιο πρόσφατη βόλτα τους στο νησί ήταν αφιερωμένη στον Διονύση, με το όνομά του να αντηχεί σε κάθε διαδρομή, σε κάθε στροφή, αποδεικνύοντας πως τα όνειρα δεν γνωρίζουν όρια. Και έτσι, έστω και νοητά, ο Καρπενησιώτης «ονειροπόλος μηχανόβιος» πήγε μια βόλτα σε 2 τροχούς στην Κρήτη…

«Καλησπέρα στην παρέα από Κρήτη! Πριν μερικές μέρες γίναμε μάρτυρες μιας ανάρτησης από τον Διονύση Φακίτσα, που μας άγγιξε όλους…”Είμαι ένας ονειροπόλος μηχανόβιος. Είμαι ανάπηρος με τετραπληγία” είχε γράψει ο φίλος μας Διονύσης! Μετά από αυτή την κατάθεση ψυχής, η επόμενη βόλτα μας στην Κρήτη, υπόσχεση των Κρητικών φίλων του στον Διονύση, και θα είχε παντού το όνομα του… Φίλε Διονύση… Θα σου ξαναγράψω ό,τι σου έγραψα και περίπου 2 εβδομάδες πριν. Είσαι φτιαγμένος από άλλη πάστα και είναι τιμή μας να είσαι ένας από εμάς! Έχεις τον σεβασμό και τον απέραντο θαυμασμό ΟΛΩΝ μας!! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…», έγραψαν οι Κρητικοί μετά τη βόλτα που αφιέρωσαν τον Διονύση.

*Ο Διονύσης Φακίτσας διατηρεί το μπλογκ https://www.dionfakitsas.gr/, όπου αναρτά σκέψεις, άρθρα και χρήσιμες καθημερινές λύσεις για τα άτομα με αναπηρία σχετικά με τη χρήση Η/Υ κ.α.