19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Είμαστε κι εμείς εδώ”. Η εκδήλωση του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ευρυτανίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σχολεία από όλη τη χώρα, ενώνουν τις φωνές τους για να υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Εκδήλωση στην Πλατεία Καρπενησίου

Με αφορμή την ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο σύλλογος ΑΜΕΑ ΠΕ Ευρυτανίας, πραγματοποίησε εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, με σύνθημα “είμαστε και εμείς εδώ”. 

Ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Στην σελίδα του Δήμου Καρπενησίου στα Κοινωνικά Δίκτυα αναφέρονται τα εξής: “«Είμαστε κι εμείς εδώ». Με αυτό το σύνθημα έκλεισε την εκδήλωση η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ  ΠΕ Ευρυτανίας Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα αλλά και όλα τα μέλη του. Αυτό το σύνθημα φωνάξαμε όλοι μαζί  και αποτελεί οδηγό μας για κάθε μέρα”.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Δράσεις στα σχολεία της χώρας

“Η αναγκαιότητα δημιουργίας εκπαιδευτικών συστημάτων που βασίζονται στις αρχές της ενταξιακής/συμπεριληπτικής εκπαίδευσης αποτελεί πλέον διεθνές πρόταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή τη ημέρα, σχολεία από όλη τη χώρα ενώνουν τις φωνές τους για να υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού”.

“Ευχαριστούμε όλες τις σχολικές μονάδες που, με αφορμή τη ημέρα ΑΜΕΑ, απέστειλαν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης υλικό με δράσεις και μηνύματά τους για την 3η Δεκέμβρη.”, τονίζει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ