24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εγκαίνια Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στη Σύμη από την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Εγκαινιάστηκε η Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου, Χρυσόστομος Β΄, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκ. Στεφανής, ο δήμαρχος Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκας, οι βουλευτές Δωδεκανήσων Μ. Ιατρίδη, Β. Υψηλάντης, Ι. Παππάς και η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Χ. Γιασιράνη.
Η Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, υπό τη μορφή ολοκληρωμένου ψηφιακού εξωτερικού ιατρείου, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να λαμβάνουν, πέραν της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, υπηρεσίες εκτίμησης και διάγνωσης των ασθενών, τακτικής παρακολούθησής τους, συνταγογράφησης φαρμάκων, αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, καθώς και υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικών.
Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται όλο το 24ωρο, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα. Στόχος η ποιοτική και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών Ψυχικής Υγείας σε ενήλικες, παιδιά και έφηβους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ορεινών περιοχών.
Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΚΛΙΜΑΚΑ».
Μετά το πέρας των εγκαινίων, η Υφυπουργός Υγείας δήλωσε στην ΕΡΤ και τον Αριστείδη Μιαούλη, πως το πρόγραμμα αυτό “ξεκίνησε από το Καστελόριζο και μετά τη Σύμη θα εγκατασταθεί στην Τήλο.
Θα παρέχει 24ωρες υπηρεσίες υποστήριξης, συνταγογράφησης και ψυχοκοινωνική υποστήριξη”.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ