29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ειδομένη: Σκαρφαλώνουν σε τρένα και παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα – Βίντεο ντοκουμέντο που καθηλώνει

Ειδομένη: Σκαρφαλώνουν σε τρένα και παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα – Βίντεο ντοκουμέντο που καθηλώνει

Με κίνδυνο της ζωή τους μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από την Ειδομένη στη Βόρεια Μακεδονία, σκαρφαλωμένοι πάνω σε εμπορικά τρένα, ενώ αυτά κινούνται με μεγάλες ταχύτητες…

Το βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, αποτυπώνει τις παράτολμες προσπάθειες των μεταναστών, οι όποιοι στοιβαγμένοι και ακάλυπτοι στις μικρές πλατφόρμες που βρίσκονται μεταξύ των βαγονιών των τρένων, ευελπιστούν ότι θα φτάσουν στο σύνορα της χώρας μας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Εκεί πριν γίνει κάποιος έλεγχος θα αποβιβαστούν από τις αμαξοστοιχίες και θα ψάξουν να βρουν το πέρασμα διαφυγής τους προς την γειτονική μας χώρα. Το βίντεο τραβήχτηκε γύρω στις 11:00 χθες το πρωί στο Πολύκαστρο του Κιλκίς. Όπως θα δείτε στις εικόνες δεκάδες μετανάστες βρίσκονται μεταξύ των βαγονιών του τρένου, χωρίς να υπάρχει έστω κάποιο προστατευτικό κιγκλίδωμα το όποιο θα τους προσφέρει ασφάλεια στο ριψοκίνδυνο ταξίδι τους.

Οι μετανάστες για να μην πέσουν από το τρένο κρατιούνται από όπου μπορούν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιχειρούν την “απόδραση” για δεύτερη και τρίτη φορά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι μετανάστες ανεβαίνουν στα τρένα με το που θα ξεκινήσουν από το σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Θα παραμείνουν πάνω σε αυτά έως ότου η αμαξοστοιχίες φτάσουν στον σταθμό της Ειδομένης στα σύνορα. Μόλις φτάσουν εκεί, όλοι τους θα αρχίσουν να πηδούν από τα τρένα για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους συνοριοφύλακες και θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιοι πέρασμα προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Συνήθως γίνονται αντιληπτοί από του Έλληνες συνοριοφύλακες, ενώ και σε περίπτωση που περάσουν στη Βόρεια Μακεδονία θα εντοπιστούν από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

To άρθρο Ειδομένη: Σκαρφαλώνουν σε τρένα και παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα – Βίντεο ντοκουμέντο που καθηλώνει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ