25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου: Απέχουμε από την 1η Αυγούστου από δευτερογενείς διακομιδές

Σε αποχή, από δευτερογενείς διακομιδές, προχωρούν από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου μέχρι τέλος θερινής περιόδου οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου, με κύριο αίτημα τις άμεσες προσλήψεις προσωπικού και την ενίσχυση των μονάδων με αξιόμαχα ασθενοφόρα.

‘’Δεν ζητάμε τα οφειλόμενα 6.000 ρεπό και τις άδειες δυο χρόνων αλλά άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ενίσχυση των μονάδων με ασθενοφόρα γιατί ζούμε καθημερινά τον πόνο και την αγωνία κάθε συμπολίτη μας να σωθεί ο άνθρωπος τους’’ δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ν. Αιγαίου Φιλήμονας Χατζησταμάτης μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ο κ Χατζησταμάτης έκανε λόγο για μεγάλη απραξία και αδιαφορία από πλευράς διοίκησης  του  Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι όπως τόνισε ‘’έχουν να περάσουν από τις μονάδες από τότε που έγιναν οι εκλογές’’

‘’Πρωταθλητές δεν είμαστε μόνο στον τουρισμό όπως ειπώθηκε από τον Περιφερειάρχη  Γιώργο Χατζημάρκο αλλά και στα τροχαία ,στα δυστυχήματα και στα προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας σε όλο το Ν. Αιγαίο ,ειδικά σε Ρόδο Κω Χίο καθώς δεν υπάρχει η στοιχειώδης στελέχωση και τα αναγκαία ασθενοφόρα.’’

Ιδιαίτερα στη Κω ,υπογράμμισε ο κ Χατζησταμάτης ,εδώ και μήνες το νησί εξυπηρετείται από ένα μόνο αξιόμαχο ασθενοφόρο καθώς το δεύτερο «μπαινοβγαίνει» στα συνεργεία ενώ επτά μόνιμοι διασώστες προσπαθούν να καλύψουν τις τρείς βάρδιες.

‘’Ακόμα και το Συντονιστικό κέντρο Ν. Αιγαίου που έχει στην ευθύνη του 22 νησιά, λειτούργησε πρόχειρα χωρίς να προβλεφθούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν οι υπάλληλοι που δούλευαν στα  ασθενοφόρα να μεταφερθούν στο Κέντρο ‘’πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου .

Παράλληλα χαρακτήρισε ντροπή και έλλειψη σεβασμού και προς τους πολίτες και προς τους συναδέλφους τις  δηλώσεις εργαζόμενου «αρεστού» προς τη διοίκηση ότι ‘’το ΕΚΑΒ Ρόδου ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε περισσότερους εργαζομένους, περισσότερα οχήματα και εξοπλισμό στη διάθεσή του’’

Ότι και αν λένε, συμπλήρωσε ο κ Χατζησταμάτης ,εμείς σαν εργαζόμενοι οφείλουμε να ενημερώνουμε και να φωνάζουμε καθημερινά για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έλλειψη προσωπικού και οχημάτων.

Τραγική ήταν η αποκάλυψη της είδησης της απώλειας ενός κατοίκου της Κω όταν το μοναδικό ασθενοφόρο στη κλήση για άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο δεν κατάφερε να φτάσει έγκαιρα στη πόλη  αφού εξυπηρετούσε εκείνη την ώρα άλλο περιστατικό στο Ασφενδιού.

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ