19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκδήλωση με χρήσιμα συμπεράσματα στο Ραπτόπουλο, με διοργανωτή το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγράφων

Ο Ψυχολόγος Msc. Δημήτριος Φουσέκης ήταν ο ομιλητής σε ημερίδα με «Ανθρώπινες σχέσεις και τρόποι διαχείρισης επίλυσης των προβλημάτων τους».

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγράφων διοργάνωσε ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, το απόγευμα του Σαββάτου 10/12, με θέμα: «Ανθρώπινες σχέσεις και τρόποι διαχείρισης επίλυσης των προβλημάτων τους». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτριος Φουσέκης, Ψυχολόγος Msc.

Καλλιεργώντας την πνευματική μας ζωή, ανακαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του εαυτού μας και του συντρόφου μας. Αποφεύγοντας την καταναγκαστική συμμόρφωση σε ξένα καλούπια, διαμορφώνουμε ένα αυθεντικά δικό μας ψυχικό σχήμα, το οποίο, συντροφιά με τους συνανθρώπους μας, βρίσκει μια θέση και λειτουργία στην κοινότητα, αρκεί να συνδέσουμε ειλικρινά το μυαλό με την καρδιά και τα χέρια και ό,τι κάνουμε να μάς φέρνει πιο κοντά. Στα παραπάνω συνοψίζεται, εν πολλοίς, το νόημα όσων είπε στο Ραπτόπουλο ο εισηγητής.

Αναφέρθηκε, επίσης, μέσα από παραδείγματα στον αντίκτυπο των αποφάσεων των άλλων πάνω μας και σχολίασε τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς και την τάση όλοι να είμαστε ίδιοι (ομοιογένεια) για να είμαστε αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο. Στάθηκε ο κ. Φουσέκης στη μοναδικότητα του ατόμου, και ότι είναι επιθυμητό να γνωρίζει ο άνθρωπος τα θέλω του, τι είναι καλό για τον εαυτό του και να υποστηρίζει τις απόψεις του ώστε να μη «φυλακίζεται» ψυχικά. Μίλησε ακόμα για την αλληλεπίδραση των ατόμων και πώς τα ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός, η μοναδικότητά του, μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα μέσα από συνεργασίες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ