29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκδήλωση μνήμης για όσους έπεσαν στο Αλβανικό μέτωπο και στην Αντίσταση

Ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις διοργάνωσαν εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίσταση1941-1944, προς τιμήν των πεσόντων Νικαιωτών στο Αλβανικό Μέτωπο και κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης αλλά και προς τιμήν των 16 εκτελεσθέντων πατριωτών από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής την άνοιξη του 1943 (κατοίκων Ζαγοράς, Πουρναρίου και Φαρκαδόνας).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια. Στην κεντρική ομιλία το μέλος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Νίκαιας, εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της Δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας Γ. Ψαρούλης ανέφερε τα παρακάτω:

“Σας καλωσορίζουμε στην Τοπική Κοινότητα Νίκαιας, την έδρα του Δήμου Κιλελέρ. Σας υποδεχόμαστε σε μια ιστορική Κοινότητα όπου κατά καιρούς έδρασαν μεγάλοι και επιφανείς ήρωες μεγάλων ιστορικών γεγονότων.

Αναφορικά με τη σημερινή εκδήλωση, η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας οργανώνει κάθε χρόνο -σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις αυτήν την εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων Νικαιωτών στο Αλβανικό μέτωπο, αλλά και κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς και προς τιμήν των 16 εκτελεσθέντων πατριωτών – κατοίκων Ζαγοράς, Πουρναρίου και Φαρκαδόνας – από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής την άνοιξη του 1943″.

Στην εκδήλωση κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος. Κατέθεσαν επίσης στεφάνι ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Αν. Γαρυφάλλου, οι Πρόεδροι των ΤΚ Νίκαιας και Πουρναρίου Κ. Παναγούλης και Ι. Μακρής, η εκπρόσωπος του ΑΔΦ Λαρίσης Αντισμήναρχος Μ. Λούκαρη, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Αθ. Τσίντζιρας και συγγενείς των πεσόντων.
Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, οι Δημοτικοί Συμβουλοι Ι. Ζαχαριάς, Ζ. Ανυφαντή και Γ. Ακριβούλης, ο Ταγματάρχης Κ. Στάμος εκπρόσωπος του Διοικητή της 1ης Στρατιάς και ο Αθ. Παλιοβάϊος του κόμματος Ελληνική Λύση. Την εκδήλωση πλαισίωσε χορωδία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ υπό την διεύθυνση της Σ. Μιχαλούλη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ