27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Εκκληση στους κυβερνώντες για λύσεις σε έναν νομό που ερημώνει”. Επιστολή-κραυγή αγωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου

Με μελανά χρώματα περιγράφουν οι έμποροι την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην τοπική αγορά, ζητώντας παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για την ανατροπή του κλίματος

Με επιστολή του στα Ευρυτανικά Νέα, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου κρούει καμπανάκι κινδύνου για την παγίωση μη ανατρέψιμης κατάστασης εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάσχεση συρρίκνωσης της τοπικής αγοράς. “Ο νομός μας αφανίζεται, σβήνει”, σημειώνει η πρόεδρος, Σπυριδούλα Σιαφάκα και διερωτάται: “Υπάρχει κάποιος πολιτικός που να ενδιαφερθεί πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου;”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Σε πολύ δύσκολη κατάσταση έχουν βρεθεί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του τόπου μας. Από τη μία, το αβάσταχτο ενεργειακό κόστος και από την άλλη η τεράστια ανατίμηση των αναγκαίων υλικών αγαθών, με αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών.  Και δεν μας έφταναν όλα αυτά, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το νέο φορολογικό σύστημα, άδικο για πολλές επιχειρήσεις, που θέτει τεκμαρτό εισόδημα και όχι πραγματικό. Το αντίκτυπο αυτής της κατάστασης αποτυπώνεται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουν καθημερινά οι επιχειρήσεις του Καρπενησίου. Η αγορά συρρικνώνεται στον νομό μας, ο πληθυσμός μειώνεται ραγδαία, οι νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο μας λόγω μη ύπαρξης οικονομικών ευκαιριών.

Αναρωτιόμαστε, τελικά: Υπάρχει κάποιος πολιτικός που να ενδιαφερθεί πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου; Ο νομός μας αφανίζεται, σβήνει, πήρε την κατρακύλα· εμείς τι κάνουμε γι’ αυτό; Εάν δεν υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος έναντι στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ζητάμε λοιπόν από τις αρχές του κράτους να ελέγξουν την ακρίβεια και να προχωρήσουν στη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, να τονώσουν την αγοραστική δύναμη επαναφέροντας τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Ζητάμε για πολλοστή φορά, την κατάργηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και την εφαρμογή δίκαιης και ευνοϊκής φορολόγησης. Να υπάρξει επιχορήγηση και επιδότηση σε ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Παρακαλούμε τη βουλευτή μας να δείξει ενδιαφέρον στα προβλήματα του τόπου μας. Να βοηθήσει στην εύρεση λύσεων και να υλοποιήσει έστω και μερικά από τα αιτήματά που τις έχουμε θέσει».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ