29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι φόβοι Ανδρουλάκη για τη στήριξη Λοβέρδου – Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου

Παζάρια, διαβουλεύσεις και εσωκομματικές συμφωνίες για την επόμενη μέρα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν τις ψήφους  των συνυποψήφιων τους που έμειναν εκτός μάχης μετά τον α’ γύρο των εκλογών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χθες (06.12.2021) εμφανίστηκε να κλείνει το μάτι στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει σεβαστό το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής», ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση με τους συνεργάτες του αποφάσισε να δηλώσει δημόσια την στήριξη του στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ και όχι σε εκείνο του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζονται να θέλουν τις ψήφους του Ανδρέα Λοβέρδου, θεωρούν ωστόσο ότι μία δημόσια δήλωση θα δημιουργούσε πολιτικούς συνειρμούς που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν ακόμα και  ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς θα έδινε την εντύπωση της διαπλοκής.

Ακόμα οι βουλευτές και τα στελέχη που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο – η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Χαρά Κεφαλίδου και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος- αναμένεται με ανακοινώσουν ότι θα συστρατευθούν με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει και το τι θα γίνει με τις ψήφους των τριών άλλων υποψηφίων.

Για παράδειγμα, στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη επιδιώκουν ο Παύλος Χρηστίδης – ο οποίος  έκοψε ψήφους από τον ευρωβουλευτή γιατί και οι δύο απευθύνθηκαν στην νεολαία- να συστρατευθεί με τον νικητή του α’ γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Το ίδιο επιθυμούν να κάνει και ο Χάρης Καστανίδης, με τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να μην διαταράξει καθόλου τις σχέσεις του μέσα στην προεκλογική περίοδο. Κάποιοι μάλιστα θυμίζουν με νόημα ότι στο debate ο Νίκος Ανδρουλάκης απεύθυνε τη φιλική ερώτηση στον βορειοελλαδίτη βουλευτή, κάνοντας του στην πραγματικότητα πάσα για να αναφερθεί στα θέματα της βορείου Ελλάδος.

Ο Παύλος Γερουλάνος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αλλά όλοι θεωρούν πως θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Βλέπουν» αποχή

Στο άλλο στρατόπεδο, του Γιώργου Παπανδρέου, προφανώς και επικρατεί προβληματισμός αφού η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να μην του μιλήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του τρίτου υποψηφίου.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζουν ωστόσο πως ό,τι και να λέγεται στο παρασκήνιο δεν είναι εύκολο όλοι οι ψηφοφόροι του Ανδρέα Λοβέρδου να μετακινηθούν μαζικά προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Παρά τα όσα λέγονται, τα τελευταία 24ωρα πάντως, ότι ίσως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να αποσυρθεί αναγνωρίζοντας την ήττα του, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να μην το συζητά, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα απαξιώσει τους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον εμπιστεύτηκαν –σχεδόν 65.000- κόντρα στις επιθέσεις που δέχθηκε από διάφορα συστήματα.

Ακόμα, η παράδοση άνευ όρων της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ στον Νίκο Ανδρουλάκη θα έδειχνε ότι όλα όσα έλεγε  προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι δηλαδή ο ευρωβουλευτής είναι προϊόν μηχανισμών, ήταν απλώς λόγια του αέρα.

To άρθρο Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι φόβοι Ανδρουλάκη για τη στήριξη Λοβέρδου – Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ