16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκλογές 2023: «Αυτοδυναμία ή νέες κάλπες» – Το δίλημμα του Κυρ. Μητσοτάκη με το βλέμμα στην 25η Ιουνίου

Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες μέσα στον Αύγουστο» θέτει ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Εμείς ζητούμε μία ισχυρή αυτοδυναμία για σταθερή κυβέρνηση που θα μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές. Δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται και λέει ότι και 149 βουλευτές να έχετε εγώ αποκλείεται να συμπράξω γιατί θέλω να είμαι στην αντιπολίτευση. Θυμίζω στους πολίτες ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα ή κομματίδια δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μία τέτοια περίπτωση θα μας οδηγούσε νομοτελειακά σε εκλογές τον Αύγουστο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισημαίνει ότι στις κάλπες «συγκρούονται ουσιαστικά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», αποδομεί τα οικονομικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν μιλάει για φόρους και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι στην αγάπη τους για φόρους. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή έπαιρνε ένα Νόμπελ θα έπαιρνε το Νόμπελ του οικονομικού λαϊκισμού. Τάζει τα πάντα στους πάντες. Εάν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε ένα Νόμπελ θα έπαιρνε το Νόμπελ της οικονομικής ασυναρτησίας. Και εγώ θα μπορούσα να πω ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι Τσίπρας με γραβάτα και μου κάνει εντύπωση η φοβερή ρηχότητα του λόγου του ΠΑΣΟΚ και η παντελής αδυναμία να αρθρώσουν μία επιχειρηματολογία ειδικά στο μεγάλο ζήτημα της οικονομίας».

Με το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά, δήλωσε ότι θα επιδιώξει μία συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας.

«Έχω ήδη πει δημόσια ότι θα ήθελα μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί στο Βίλνιους της Λιθουανίας, για να επαναπροσδιορίσουμε τον οδικό χάρτη στον οποίο μπορούμε, κατά την άποψή μου, να κινηθούμε για τους επόμενους μήνες» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Η Ελλάδα δεν συζητά ζητήματα στρατικοποίησης ή αποστρατικοποίησης των νησιών και προφανώς δεν συζητά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την κυριαρχία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

Στο μέσο του προεκλογικού μαραθωνίου, με καταληκτικό σταθμό την 25η Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευρύνει τον κύκλο των περιοδειών του. Με σταθμούς την Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί σταθερή ανάπτυξη και μείωση φόρων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως προσωπικό στοίχημα την αναμόρφωση του ΕΣΥ. «Είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην πανδημία. Ξέρουμε τις προκλήσεις, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας. Τα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα με το ΕΚΑΒ, πρέπει να τα διορθώσουμε. Και θα τα διορθώσουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας οι εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής. Επόμενος σταθμός των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η βόρεια Εύβοια.

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Εκκλησία – «Ας αφήσουμε την Ορθοδοξία έξω από την πολιτική»

Το νέο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου έθεσε κατά την περιοδεία του σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα ο Κυριακος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να επαναβεβαιώνουν με την ψηφο τους το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου καθώς – όπως είπε- η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη που στοχεύει στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση επανέλαβε και έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων για την επόμενη τετραετία την αύξηση των μισθών, την μείωση των φόρων και την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

«Πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη 4ετια η πορεία προκοπής της χώρας που έχουμε χαράξει» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για την φορολογική τους πολιτική.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ