19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Εκρηκτική” αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του Καρπενησίου μετά την περίοδο του Πάσχα

Αύξηση – ρεκόρ του ιικού φορτίου κορονοϊού στα αστικά λύματα του Καρπενησίου καταδεικνύουν τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από τα δείγματα που εστάλησαν στο ιδιωτικό εργαστήριο στο οποίο ο Δήμος Καρπενησίου έχει αναθέσει τον συνεχή και τακτικό έλεγχο των αστικών λυμάτων για τον SARS- CoV-2, με σκοπό να αναδείξει σημαντικές πληροφορίες για την εξάπλωση της πανδημίας στην κοινότητα και την τάση των ενεργών κρουσμάτων.

Τα αποτελέσματα, τα οποία ελήφθησαν χθες, Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, από τις επαναλαμβανόμενες ανά ώρα και για 6 ώρες λήψεις δειγμάτων ενός λίτρου στον Βιολογικό Καθαρισμό, δείχνουν ραγδαία άνοδο του ιικού φορτίου με σχεδόν… 2.000.000 αντίγραφα τύπου του ιού στα λύματα της πόλης, αύξηση που αγγίζει επίπεδα του 1.000%!

Η πρώτη λήψη (τα δείγματα συλλέγονται κατά την είσοδό τους στον Βιολογικό), έγινε στις 6/4 και «έδειξε» 330.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Μία εβδομάδα αργότερα καταγράφηκε αύξηση του ιικού φορτίου κατά 300% (τα αντίγραφα του ιού ανά λίτρο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο), ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τα αποτελέσματα των ελέγχων αποτύπωναν τη διαρκώς βελτιούμενη επιδημιολογική εικόνα στο Καρπενήσι.

Ωστόσο, τα τελευταία δείγματα που αναλύθηκαν προοιωνίζουν αναζωπύρωση -και πιθανόν μεγάλη- των κρουσμάτων στην ευρυτανική πρωτεύουσα, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει και να θέσει σε επαγρύπνηση άπαντες -αρχές και πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (13/5) ο ΕΟΔΥ καταχώρισε στην Ευρυτανία μόλις ένα νέο περιστατικό covid.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ