26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε ολικό lockdown η Δαφνούλα Αγράφων μετά την εκτεταμένη διασπορά – Κρούσματα και σε σχολείο

Σε καθεστώς ολικού lockdown, αντίστοιχου αυτού που είχε εφαρμοστεί πριν λίγους μήνες στο Ραπτόπουλο, εισέρχεται η Δαφνούλα του δήμου Αγράφων. Στο χωριό διαπιστώθηκε εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων· τη Δευτέρα (8/3) σε σύνολο 70 τεστ, τα 10 ήταν θετικά (ποσοστό 14%), με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί και άλλα κρούσματα.

Ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ζήτησε τη συνδρομή και παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά. Με απόφαση του Υφυπουργού Πολ. Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, το χωριό των περίπου 80 κατοίκων τίθεται από την Τετάρτη 10 Μαρτίου (6.00πμ) σε αυστηρό lockdown, για διάστημα μίας εβδομάδας.

Θα απαγορεύεται κάθε είδους μετακίνηση (πλην λόγω εργασίας, υγείας), ενώ την τροφοδοσία και τυχόν έκτακτες ανάγκες των κατοίκων θα αναλάβει ο δήμος και η Περιφέρεια. Η αστυνομία θα βρίσκεται στις εισόδους του χωριού· τα μέτρα θα εξειδικευτούν προσεχώς.

Παράλληλα, σήμερα, θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν και μεταξύ μαθητών, σε σχολείο του δήμου Αγράφων, κινητοποιώντας τις αρχές.

“Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κρέντης για την πραγματοποίηση απολύμανσης των χώρων των σχολείων, ως μέτρο πρόληψης από τον κορωνοϊό. Για την απόφαση Δημάρχου ενημερώθηκε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κα. Ρόγκα Ευαγγελία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Περισσότερα στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 10/3/21

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ