27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Εκτοξεύτηκε” η βάση στη Δασολογία Καρπενησίου – Πόσοι εισάγονται στη σχολή τη νέα χρονιά 2021-2022

Γνωστοποιήθηκαν, στις 10 το πρωί της Παρασκευής 27/8, από το Υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα, τόσο για τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε 429 σχολές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021, βάσει των στατιστικών στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος κατεγράφη στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη σχολή, η βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε στο 9,58, από 625 μόρια που απαιτούσε το 2020.

Μόλις σε 19 ανέρχονται οι εισακτέοι (υποψήφιοι φετινοί και προηγούμενων ετών) στη σχολή του Καρπενησίου, καθώς, όπως αναμενόταν, η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) επιφέρει -δυσάρεστες- επιπτώσεις στην πλειονότητα των περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια, εισήχθη στη Δασολογία Καρπενησίου μόλις… ένα (1) άτομο.

Φέτος, επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ΕΒΕ, καθώς δεκάδες χιλιάδες μαθητές μένουν εκτός Πανεπιστημίων. Από τους περίπου 103.000 υποψήφιους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές εισάγονται περίπου 63.000, συνεπώς περίπου 40.000 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ. 

Περισσότερα θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ