26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκτός εκλογών αφήνει ο Άρειος Πάγος το “Πράσινο & Μωβ”, οικολογική-φιλοζωική συμμαχία που περιλαμβάνει και το ΒΟΛΤ Ελλάδας

Το «Πράσινο & Μωβ» είναι ένας από τους εκλογικούς συνδυασμούς που απέκλεισε ο Άρειος Πάγος από την κάθοδό του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκαλώντας έκπληξη στον οικολογικό και φιλοζωικό χώρο καθώς η συμμαχία θα είχε και την υποστήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων. Πρόκειται για μια συμμαχία 7 κομμάτων και σχημάτων: Πράσινοι, Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, οικο-φεμινιστικό qυίνιμα Κύκλος.

Σε δήλωση των συνεπικεφαλής της συμμαχίας του «Πράσινο & Μωβ», Βασιλικής Γραμματικογιάννη και Δομήνικου Χρυσίδη, αναφέρονται τα εξής:

“Πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι η Συμμαχία Πράσινο & Μωβ αποκλείστηκε από τις επερχόμενες εκλογές. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα για την αιτιολογία της απόφασης του Αρείου Πάγου. Θα είμαστε αύριο το πρωί στο δικαστήριο για να πληροφορηθούμε για το σκεπτικό της απόφασης.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θα καταθέσουμε υπόμνημα ένστασής μας με τις απόψεις μας στο διάστημα που καθορίζει ο νόμος.

Το Πράσινο & Μωβ είναι ένα νέο σχήμα με σημαντικές ιδέες για την μεταρρύθμιση της χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε ώστε να μας επιτραπεί να συμμετάσχουμε κανονικά στις εκλογές”.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος«Ξαφνικά κοπήκαμε ενώ ετοιμάζαμε την αναγγελία της συμμετοχής μας στις εκλογές με 249 υποψηφιότητες και δίναμε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον Πέτρο Στάγκο και την ανακοίνωση υποστήριξης μας από το European Greens και από πολλούς ευρωβουλευτές Greens/EFA in the European Parliament».

Ο πρώην ευρωβουλευτής αναφέρει ακόμα ότι «περιμένουμε κατ’ αρχάς το σκεπτικό μιας απόφασης που αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας, δεν είναι κάποιο τυπικό ή γραφειοκρατικό θέμα και θα κινηθούμε καταρχάς νομικά».

Υποψήφιος με το «Πράσινο & Μωβ»  στην Ευρυτανία είχε ανακοινωθεί ο Αντώνης Μανίκας, Πρόεδρος Τ.Κ. Κρικέλλου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ