17 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκτός ελέγχου οι τιμές στα καύσιμα, τα 2,4 ευρώ/λίτρο αγγίζει η αμόλυβδη στο Καρπενήσι – Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Διαδοχικές ανατιμήσεις καταγράφονται στις τιμές των υγρών καυσίμων. Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους που έχει επιβληθεί δεν φαίνεται να αποτελεί ικανό «ανάχωμα» στις αυξήσεις, ενώ και οι επιδοτήσεις μέσω του fuel pass δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα για τους καταναλωτές καθώς έχουν ήδη εξανεμιστεί.

Τα πρατήρια της Ευρυτανίας παραμένουν τα ακριβότερα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, η αμόλυβδη βενζίνη στο Καρπενήσι διατίθεται έως και τα 2,394 ευρώ ανά λίτρο, μια «ανάσα» από τα 2,4 ευρώ, δηλαδή ακριβότερη από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Η μέση τιμής πώλησης της βενζίνης 95 οκτανίων στον νομό διαμορφώνεται στα 2,364€/λ., ενώ το πετρέλαιο κίνησης διατίθεται προς 1,929 ευρώ/λίτρο. Ψηλότερα κοστίζει η αμόλυβδη μόνο στα νησιά των Κυκλάδων (μέση τιμή τα… 2,463 ευρώ!) και των Δωδεκανήσων (2,4 ευρώ). Πανελλαδικά, η μέση τιμή βρίσκεται στα 2,268 ευρώ/λίτρο.

Ένας ιδιοκτήτης ΙΧ αυτοκινήτου στην Ευρυτανία, που καταναλώνει αμόλυβδη βενζίνη, για να «φουλάρει» θα χρειαστεί σήμερα περισσότερα από… 140 ευρώ (για ντεπόζιτο 60 λίτρων). Μόλις πριν από 3 μήνες (αρχές Μαρτίου ’22), το ίδιο αυτοκίνητο θα γέμιζε με 113 ευρώ· η αύξηση ξεπερνά το 25%.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στην αγορά των καυσίμων με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως ανέφερε για τα καύσιμα, έχουν μπει «στο μικροσκόπιο» της κυβέρνησης, όπως έγινε και με την ενέργεια, που παρατηρήθηκαν πολλές στρεβλώσεις, μέτρα για να μην υπάρχουν οι απότομες διακυμάνσεις. «Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οτιδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει», ανέφερε. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ