25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: “Ψεύδος ότι η εκπαιδευτική κοινότητα φοβάται την αξιολόγηση” – Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ψήφισμα διαμαρτυρίας επιδόθηκε στη ΔΔΕ Ευρυτανίας

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν δάσκαλοι και καθηγητές την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στην ατομική αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Στο Καρπενήσι, η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας συμμετείχε στην απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Η πρόεδρος της Ένωσης, κα Ροδοθέα Καρφή, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Ευρυτανίας, κ. Γιάννη Οικονομίδη. Το ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία κινήθηκε, πάντως, λίαν υποτονικά -λίγο πάνω από το 18% στην Ευρυτανία. Η εισήγηση κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης Κεραμέως είχε υιοθετηθεί με το 100% των ψήφων (80 στους 80) των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ.

ΒΙΝΤΕΟ

Σε δηλώσεις της στα Ευρυτανικά Νέα, η κα Καρφή χαρακτήρισε ψευδή την άποψη ότι η εκπαιδευτική κοινότητα φοβάται ή δεν επιθυμεί την αξιολόγηση, καθώς ήδη, ο κλάδος έχει λάβει αποφάσεις για την αυτό-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, «…που όμως δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση που έχει επιβληθεί από την κυρία Κεραμέως και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η ατομική αξιολόγηση προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές καθηγητές και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιβάλει την αξιολόγηση προκειμένου να «κρύψει την ανικανότητά της να ολοκληρώσει τις κρίσεις στελεχών», σε μια κίνηση με έντονα επικοινωνιακό χαρακτήρα, σημειώνει η πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ