20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Εμείς λέμε το δικό μας “Ελευθερία ή Θάνατος”». Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων (vid)

Στη μακραίωνη παρουσία και συνεισφορά των ελληνικών κοινοτήτων στην Ουκρανία, στάθηκε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που πραγματοποίησε σήμερα (7/4), λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνθηκε στην Ελληνική Βουλή ζητώντας τη στήριξη της Ελλάδας στον πόλεμο που διεξάγει ο λαός του. Τον Β. Ζελένσκι προσφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων. Τασούλας.

«Ελληνικέ λαέ καλημέρα σας […]. Ελευθερία ή Θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες αυτό λέμε και εμείς σήμερα», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας τη δημιουργία μιας νέας «Φιλικής Εταιρείας» για να σωθεί η ελληνική Ομογένεια και η Ουκρανία.

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που παραμένουν στη Μαριούπολη, οι Ρώσοι έχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία, μαιευτήρια, θέατρα, τα πάντα. Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί, τόνισε και σημείωσε ότι η ελληνική κοινότητα ζούσε ειρηνικά στη Μαριούπολη. Είναι αδύνατο να βρούμε τις ιστορικές απαρχές της ελληνικής παρουσίας. Η ειρηνική συνύπαρξή μας ήταν δεδομένη. Με την Ελλάδα έχει συνδεθεί άλλωστε η ανάπτυξη του Χριστιανισμού και στη χώρα μας, πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ την Ελλάδα για τις κυρώσεις που επέβαλε, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, η Ουκρανία συνεχίζει να καταστρέφεται. Χρησιμοποιήστε τη δική σας δύναμη και επιρροή για όποια διάσωση μπορεί να γίνει», είπε ακόμα στην ομιλία του ο Ουκρανός Πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι «οι Ρώσοι ξύπνησαν από το όνειρο ότι θα καταλάβουν την Ουκρανία. Η Ουκρανία έχει μείνε όρθια. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να καταστραφεί η δική μας πολιτιστική κληρονομιά».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ