Ενθουσίασε η παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου, που συμμετείχε στο 27ο Χορωδιακό Φεστιβάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη συμμετοχή πλήθους χορωδιών πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2024, το 27ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου, που πρωτοξεκίνησε το 1988 και αποτελεί εκ των μακροβιότερων πολιτιστικών θεσμών του τόπου

Ενθουσίασε η παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου, που συμμετείχε στο 27ο Χορωδιακό Φεστιβάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024, το 27ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 23ος Διαγωνισμός Χορωδιών Antonio Vivaldi. Το φεστιβάλ που συμπλήρωσε 36 χρόνια “ζωής”, ξεκινώντας το 1988 υπό τον καθηγητή Γιώργο Ξενάκη, φιλοξένησε φέτος ικανό αριθμό χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, χορωδίες που γέμισαν την πόλη με μουσική και μελωδίες.

Για 3η φορά συμμετείχε στο Χορωδιακό Φεστιβάλ η παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. «Η συμμετοχή δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία για μουσική έκφραση αλλά και μια εμπειρία ζωής για τα παιδιά», τονίζουν οι άνθρωποι του σχολείου. Η χορωδία, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Όλγας Ρούμτσιου, παρουσίασε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε ελληνικά τραγούδια, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την αφοσίωση των μαθητών/τριών. «Η εκτέλεσή τους ήταν υποδειγματική, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα και επαίνους από το κοινό και τους άλλους συμμετέχοντες. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τη χορωδία, μοιράστηκαν τη χαρά και την περηφάνια για την εκπληκτική εμφάνιση των παιδιών. Η στήριξή τους ήταν καθοριστική για την επιτυχία αυτής της συμμετοχής, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αξία της συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας. Ευχαριστούμε τους γονείς και κηδεμόνες για την έμπρακτη και συνεχή στήριξή τους. Η συμμετοχή στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου.

«Η χορωδία μας», συνεχίζουν οι άνθρωποι του σχολείου, «δούλεψαν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπό την καθοδήγηση της Μαέστρου μας κας Ρούμτσιου Όλγας. Τα παιδιά έδειξαν απίστευτη αφοσίωση, επιμονή και πάθος για τη μουσική, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Κάθε μέλος της χορωδίας έχει συμβάλλει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για την προσπάθειά τους».

«Ως Διευθυντής του σχολείου μας», αναφέρει ο κ. Σιδέρης Μοτσιόλας, Δ/ντής 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου, «εκφράζω την περηφάνια και την ικανοποίησή μου για την επίδοση της χορωδίας. Συγχαίρω τους μαθητές μας και τη Μαέστρο για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς  τους Μουσικούς που συνόδευσαν τη χορωδία μας. Τον κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο στο πιάνο – φλογέρα, τον κ. Νικόλαο Ηλιόπουλο στα κρουστά, τον κ. Ελευθέριο Ηλιόπουλο στο μπάσο και τον κ. Ναπολέοντα Μουρτογιάννη στην κιθάρα. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον κ. Ξενάκη Γεώργιο και τον κ. Ξενάκη Διονύσιο για την πρόσκληση να συμμετάσχει η παιδική χορωδία του σχολείου στο Φεστιβάλ».

«Η παιδική χορωδία του σχολείου μας συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και χαράς για όλη τη σχολική μας κοινότητα. Η συμμετοχή τους στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς επιτυχιών και εμπειριών που θα συμβάλουν στην προσωπική και καλλιτεχνική τους ανάπτυξη. Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά στη Μαέστρο κα Όλγα Ρούμτσιου και τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον! Ραντεβού στο επόμενο χορωδιακό φεστιβάλ!».

Με τη συμμετοχή πλήθους χορωδιών πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2024, το 27ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου, που πρωτοξεκίνησε το 1988 και αποτελεί εκ των μακροβιότερων πολιτιστικών θεσμών του τόπου

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα