19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ενθουσίασε η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, που συμμετείχε στο 26ο Φεστιβάλ Antonio Vivaldi – Η εμφάνιση στο συνεδριακό (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχε στο ετήσιο φεστιβάλ Αntonio Vivaldi, υπό τη διεύθυνση της Μουσικού Μαρίας Κακουράκη

Ξεχωριστό τόνο και χρώμα έδωσαν τα χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετείχαν στο 26ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και τον 21ο Διεθνή Διαγωνισμό Αntonio Vivaldi. Πήραν μέρος χορωδίες από την Ελλάδα και το Ισραήλ, συνολικά 12 στον αριθμό, μεταξύ αυτών η Μικτή Χορωδία Καρπενησίου Αntonio Vivaldi, υπό τον Γιώργο Ξενάκη, καθώς και η παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση της Μουσικού του σχολείου Μαρίας Κακουράκη (mezzo soprano).

13λεπτο βίντεο με τραγούδια από την παιδική χορωδία του 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου

Η σχολική χορωδία ερμήνευσε, στο Συνεδριακό Κέντρο, τα τραγούδια: Το τριαντάφυλλο, Ο Κυρ Αντώνης, Μενεξέδες και ζουμπούλια, Από ξένο τόπο, Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ. Τη σχολική χορωδία συνόδευσε ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος στο πιάνο, ο Δημήτρης Ζαρμπούτης στο μπουζούκι, και ο μαθητής της Δ΄ τάξης του σχολείου Σπύρος Γιαννόπουλος στο τουμπερλέκι. Τιμητικό έπαινο επέδωσε στη μαέστρο ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

Στο τέλος της παρουσίασης του 1ου Δ.Σ, η μαέστρος Μαρία Κακουράκη επεφύλασσε μια έκπληξη, προκειμένου να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Καρπενησίου για τη φετινή φιλοξενία και υποστήριξη που της παρείχαν· τραγούδησε με τη φιλοξενούμενη φίλη της, σοπράνο Αθηνά Βασιλείου το «Κάνε το δάκρυ σου χαρά» του Μάνου Χατζιδάκι. «Παιδιά και γονείς αποχώρησαν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που τους πρόσφερε το Φεστιβάλ Βιβάλντι, να ανακαλύψουν τη μουσική, να την αγαπήσουν, και να θέσουν ως στόχο την συμμετοχή στη Φιλαρμονική Καρπενησίου, την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου και φυσικά την συνέχεια της σχολικής χορωδίας», αναφέρει σχετικά το σχολείο.

«Ως Διευθυντής του σχολείου», σημειώνει ο Σιδέρης Μοτσιόλας, Δ/ντής 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου, «οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Μουσικό κ. Κακουράκη Μαρία και την παιδική χορωδία για την εξαιρετική προετοιμασία και παρουσία τους στο Φεστιβάλ. Επίσης θερμές ευχαριστίες στους γονείς και κηδεμόνες για την έμπρακτη και συνεχή στήριξή τους. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον κ. Ξενάκη Γεώργιο και τον κ. Ξενάκη Διονύσιο για την πρόσκληση να συμμετάσχει η παιδική χορωδία του σχολείου στο Φεστιβάλ. Δράσεις σαν κι αυτή ίσως να αποτελέσουν αφετηρία αναγέννησης νέων ιδεών, έμπνευσης για τους μικρούς καλλιτέχνες και ένα καλύτερο αύριο για την τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ