19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ενθουσίασε το κοινό του Καρπενησίου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, παρουσία 1500 θεατών η μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Γέμισε τραγούδια και μελωδίες το στάδιο του σχολικού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ Καρπενησίου, το βράδυ της Κυριακής (25/7), με αφορμή τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία που διοργάνωσαν, στο πλαίσιο των ΓΙΟΡΤΩΝ ΔΑΣΟΥΣ 2021, ο Δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, με προσκεκλημένο τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Ο γνωστός τραγουδοποιός ερμήνευσε αγαπημένα κομμάτια από την πολύχρονη δισκογραφική του πορεία, αλλά και τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του, σε μια συναυλία παρουσία 1500 περίπου θεατών, ανθρώπων κάθε ηλικίας. Μαζί του ήταν ανερχόμενη τραγουδίστρια, Λουκία Βαλάση.

Για την είσοδο στον χώρο της μουσικής εκδήλωσης, απαραίτητη ήταν η επίδειξη της «κάρτας εισόδου», που το προηγούμενο διάστημα διατίθονταν δωρεάν. Απαραίτητη ήταν η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις μεταξύ των καθήμενων, μέτρα που παρά τις συστάσεις των διοργανωτών δεν εφαρμόστηκαν με συνέπεια.

Σουλιώτης: «Κανένας μόνος»

Το κοινό καλωσόρισε, στις 10 το βράδυ, ο δήμαρχος, Νίκος Σουλιώτης, που ανέβηκε στη σκηνή και δήλωσε χαρούμενος που «…μπορούμε και συναντιόμαστε ξανά και μπορούμε και γιορτάζουμε». Μίλησε για μια «ιδιαίτερη χρονιά», καθώς από τη μία τιμώνται τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία και από την άλλη γίνονται βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα (σ.σ. το καλοκαίρι του 2020 οι Γιορτές Δάσους είχαν ματαιωθεί). Ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση των εφετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και τόνισε ότι «αυτούς τους 17 μήνες της πανδημίας, περάσαμε όλοι πολύ δύσκολα, προσπαθήσαμε όμως κανένας συνάνθρωπός μας να μην νιώσει μόνος». Το πιο θερμό χειροκρότημα επεφύλασσαν οι θεατές για τους υγειονομικούς, που όλο αυτό το διάστημα «πάλεψαν και στάθηκαν δίπλα και νίκησαν και συμπαραστάθηκαν στους συμπολίτες μας που νόσησαν».

Το Καρπενήσι του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Παρότι η τελευταία συναυλία του Χατζηγιάννη στο Καρπενήσι έγινε προ 15ετίας (το 2006), εντούτοις ο γνωστός καλλιτέχνης γνωρίζει καλά, όπως είπε, τον τόπο.

«Καλησπέρα στο πανέμορφο Καρπενήσι. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ σε αυτή την τόσο ξεχωριστή βραδιά. Είναι τιμή και συγκίνηση που αυτό το μουσικό ταξίδι (…) ξαναρχίζει. Μάλλον είχαμε την ίδια ανάγκη και προσδοκίες να ξανασμίξουμε», είπε από σκηνής ο Κύπριος ερμηνευτής και αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στο «δικό του» του Καρπενήσι: «Το Καρπενήσι το ξέρω πάρα πολύ καλά. Εχω έρθει πάρα πολλές φορές ως επισκέπτης, ξέρω την άγρια φύση του, την άγρια ομορφιά του, τα μονοπάτια, τα ποτάμια, την Ιερά Μονή Προυσού».

Αναφέρθηκε και σε ένα… τάμα που είχε κάνει το 2012 στην Παναγία Προυσιώτισσα. «Η επίκληση αυτή πραγματοποιήθηκε· ο τόπος είναι ευλογημένος», ανέφερε.

Η συναυλία είχε διάρκεια περί τις 2 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ