18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου – Προσαγωγή ηλικιωμένου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί στην περιοχή “Νεράκι”, στους Βουρλιώτες.

Έξι μέτωπα έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία του χωριού, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν στα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν πολλές ρίψεις.

Το χωριό εκκενώθηκε προληπτικά στο 80%, καθώς 150 άτομα μεταφέρθηκαν με 8 λεωφορεία σε ξενοδοχεία της πόλης της Σάμου.

Πρόκειται κυρίως για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με κινητικά προβλήματα, τα οποία έπρεπε να μεταφερθούν, καθώς ο πυκνός καπνός που κάλυψε τους Βουρλιώτες, προκάλεσε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Στο έργο της πυρόσβεσης υπό τον συντονισμό του Υποστρατήγου της Π.Υ συντονιστή Νήσων και Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, του διοικητή Π.Υ Σάμου Γιώργου Μιαούλη λαμβάνουν μέρος όλες οι επίγειες δυνάμεις, πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ 15 ατόμων, ενώ το έργο της κατάσβεσης ενισχύουν 7 υδροφόρα οχήματα με 14 πυροσβέστες που έφθασαν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ προσήχθη ηλικιωμένο άτομο ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς. Με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ  θα σχηματιστεί δικογραφία.

 

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Βουρλιωτών δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 30/03/2022, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 430/29-03-2022 απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ