29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εξειδικευμένες ορθοπεδικές εγχειρήσεις στο νοσοκομείο. Επιστημονική διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό Νοσ/μείο Λάρισας, από την έντυπη

από την έντυπη έκδοση

Την πραγματοποίηση εξειδικευμένων χειρουργικών ορθοπεδικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, σε συνεργασία με ομάδα γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, περιλαμβάνει η επιστημονική διασύνδεση των δύο ορθοπεδικών κλινικών, που ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό. Τις ανακοινώσεις έκανε ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Στόχος της διοίκησης είναι να καταστεί το Νοσοκομείο Καρπενησίου κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης ορθοπεδικών ασθενειών και προσέλκυσης ασθενών  με ορθοπεδικές ανάγκες, ώστε να πραγματοποιούνται εδώ εξειδικευμένες εγχειρήσεις από ομάδα έμπειρων ορθοπεδικών χειρουργών των δύο νοσοκομείων.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κορυφής (9/5) στο Νοσοκομείο Καρπενησίου με τη συμμετοχή του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου, κ. Δημήτρη Καρατσίκη, και του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Κων/νου Μαλίζου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι ορθοπεδικοί γιατροί του Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε καταρχάς η επιστημονική διασύνδεση των ορθοπεδικών κλινικών των Νοσοκομείων Καρπενησίου και Λάρισας, με απώτερο σκοπό την άμεση συνεργασία για την πραγματοποίηση εξειδικευμένων χειρουργείων με τη χρήση του αναβαθμισμένου εξοπλισμού της ορθοπεδικής κλινικής, όπως ο «ορθοπεδικός πύργος», αξίας 100.000 ευρώ, που πρόσφατα προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τον ιατρικό τουρισμό στην πόλη του Καρπενησίου και στον νομό Ευρυτανίας και παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα θρησκευτικό και αθλητικό τουρισμό, να ενισχύσουμε την περιοχή έτσι ώστε αφενός μεν ασθενείς να μην φεύγουν και να απομακρύνονται από την Ευρυτανία, αφετέρου ασθενείς να έρχονται από όλα τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος, και να μπορούν να χειρουργηθούν με απόλυτη ασφάλεια στο Νοσοκομείο Καρπενησίου», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης και αναφέρθηκε στους 3 άξονες δράσης της συνεργασίας των νοσοκομείων Καρπενησίου και Λάρισας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντίνος Μαλίζος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Γνωρίζοντας ήδη ότι το νοσοκομείο δέχτηκε πρόσφατα έναν σημαντικής αξίας προηγμένο εξοπλισμό, ειδικά για το χειρουργείο, μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες που πιστεύω δεν θα μπορούν να υστερούν σε τίποτα από αυτές που παρέχουμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εξοπλισμός υπάρχει, όπως ξέρουμε τη δουλειά οι άνθρωποι την κάνουν, τα μηχανήματα βοηθούν (…)».

Με τη σειρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου, κ. Δημήτρης Καρατσίκης, μεταξύ άλλων είπε: «Έχει γίνει ήδη μια προ-συνεννόηση και επίκειται να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ των δυο ορθοπεδικών κλινικών, ώστε όπως είπε και ο διοικητής ο κ. Σερέτης, να κάνουμε το νοσοκομείο έναν πόλο έλξης για αθλητριατικές κακώσεις. Όπως ξέρετε η Ευρυτανία, εκτός από ένα απείρου κάλλους φυσικό περιβάλλον, έχει χιονοδρομικό κέντρο, κολυμβητήριο, έχει κέντρο προετοιμασίας αθλητών και παράλληλα με τον θρησκευτικό τουρισμό, μπορούμε να αναπτύξουμε και τον ιατρικό τουρισμό, κάνοντας ένα τμήμα ορθοπεδικό. Είναι ένα όνειρο που το έχουμε και το είχαμε βάλει στόχο και σαν αυτοδιοίκηση παλιότερα και ελπίζουμε τώρα με τις πρωτοβουλίες του διοικητή μας του κ. Σερέτη και την ανταπόκριση του κ. Μαλίζου, να το φέρουμε σε πέρας και να το υλοποιήσουμε».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ