29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση Ανδρουλάκη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις. Να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση του, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνiς Γεωργιάδης.

«Αν ο κύριος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι έγινε παράνομη παρακολούθησή του, θα πάει στα δικαστήρια και θα ζητήσει αποζημίωση και ποινική δίωξη. Κι όχι να κάνει σόου στα κανάλια. Θα πάει στο δικαστήριο θα κάνει μήνυση. Τo δικαστήριο θα πάρει τον νόμο να δει αν τηρήθηκε. Ξέρεις γιατί δεν πάει; Γιατί θα χάσει. Σιγά τα μυστικά που έχει στο κινητό του ο Ανδρουλάκης, δήλωσε στο Ράδιο Parapolitika ο κ. Γεωργιάδης.

Για κουκούλωμα της υπόθεσης και κλείσιμο άρον-άρον των εργασιών της επιτροπής κατηγορεί την κυβέρνηση η Κουμουνδούρου.

«Το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να κουκουλώσει τα πράγματα. Σβήνουν αρχεία, επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Βουλής. Εκτιμώ, όμως, ότι τελικώς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από την πολιτική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει», δήλωσε στο Newsbomb ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταθέσει στην εξεταστική την ερχόμενη βδομάδα ενώ σε δήλωση της η Ευαγγελία Λιακούλη, μέλος της εξεταστικής, απορρίπτει τα «περί υπόγειας συνεννόησης με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή».

«Προφανώς θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή και θα συμβάλει έως το τέλος στην αποκάλυψη της αλήθειας, τόσο στην ελληνική Βουλή όσο και στα αντίστοιχα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία είναι βέβαιο ότι θα εξετάσουν και εκείνα με τη σειρά τους την υπόθεση αυτή», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

«Το είχαμε τονίσει αυτό εξαρχής, αφού υπάρχει εξάλλου πλούσια πείρα για τη φτώχεια αυτών των διαδικασιών στην αποκάλυψη της αλήθειας, στην ανεύρεση και απόδοση πολιτικών και άλλων ευθυνών», αναφέρει στον Ριζοσπάστη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Σκοπός της κυβέρνησης ήταν αποκλειστικά η συγκάλυψη. Έτσι όμως, ομολόγησαν την ενοχή τους», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ