28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εξιχνίαση μίας ληστεία σε οικία και εννέα κλοπές σε καταστήματα διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας

Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, για τα ανωτέρω αδικήματα και επιπλέον ταυτοποιήθηκε μία ημεδαπή, για τη ληστεία, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία δύο ακόμη αγνώστων συνεργών τους.

Στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν μία (1) ληστεία σε οικία και εννέα (9) κλοπές σε καταστήματα, διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ληστεία, η οποία διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς και μία ημεδαπή, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη αγνώστων συνεργών τους.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 07-01-2021, παραβίασαν παράθυρο οικίας, όπου διέμεναν δύο ημεδαπές και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν αυτές και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι δύο ταυτοποιημένοι ημεδαποί, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, ενέχονται επιπλέον, το χρονικό διάστημα από 21-09-2020 έως και 03-02-2021, στη διάπραξη τουλάχιστον εννέα (9) κλοπών από καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά), διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας.

Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες αφού παραβίαζαν παράθυρα ή θύρες των καταστημάτων, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κυρίως χρηματικά ποσά, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα ή αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι η συνολική λεία που αποκόμισαν οι δράστες από τις προαναφερόμενες εγκληματικές πράξεις, υπερβαίνει τις (60.000) ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο ημεδαπούς που είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας:

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ