19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εξιχνιάσεις κλοπών από οικία και παραβίαση τελωνιακού κώδικα

Άμεσα προέβησαν οι Αστυνομικές Αρχές της Λίμνης, του Δομοκού και της Χαλκίδας για τις εξιχνιάσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων, και στην σύλληψη ενός ημεδαπού για παραβίαση του τελωνιακού κώδικα, του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του πυροτεχνικά είδη.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή από οικία στη Λίμνη Ευβοίας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης, εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή από οικία, η οποία διαπράχθηκε τις απογευματινές ώρες της 19-04-2021 στη Λίμνη Ευβοίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε, αφού παραβίασε θύρα της οικίας, αφαίρεσε από το εσωτερικό της τρία (3) δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα. Ο δράστης εντοπίστηκε χθες (21-04-2021) το απόγευμα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης και πριν τη διενέργεια ελέγχου, τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας στο σημείο ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε τα αφαιρεθέντα αντικείμενα. Ο ανωτέρω προσήχθη και αποδέχτηκε τη τέλεση της κλοπής, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης.

Εξιχνιάσθηκαν κλοπή και απόπειρα κλοπής από οικίες ηλικιωμένων, σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού, εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής, από οικίες ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες διαπράχθηκαν μεσημβρινές ώρες της 04-04-2021, σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Ειδικότερα οι ανωτέρω, με το πρόσχημα του πλανόδιων εμπόρων, μετέβησαν στις οικίες των ηλικιωμένων, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν στην μία περίπτωση να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή. Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν χθες (21-04-2021) το μεσημέρι, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προσήχθησαν, αποδεχόμενοι τη τέλεση των ανωτέρω πράξεων. Επιπλέον, σε βάρος τους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (άσκοπη μετακίνηση). Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και κατοχή πυροτεχνικών ειδών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθη χθες  (21-04-2021) το μεσημέρι στη Χαλκίδα ένας ημεδαπός και αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή πυροτεχνικών ειδών. Επιπλέον ο συλληφθείς, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα, παραβιάζοντας σχετικό μέτρο σφραγίσεως αυτού, που είχε επιβληθεί την 13-04-2021, λόγω υγειονομικών παραβάσεων. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

  • (6) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών,
  • (110) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και
  • (800) τεμάχια παιδικών αθυρμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανωτέρω είχε συλληφθεί ακόμη τρεις φορές, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα, για παρόμοια αδικήματα (σχετικά τα από 06-04-2021, 16-04-2021 & 18-04-2021 Δελτία Τύπου). Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ