18 Ιανουαρίου 2022

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου / Στις 11:15 η μαθητική παρέλαση στο Καρπενήσι – Η Γιάννα Χορμόβα θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση

Με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητικές παρελάσεις επιστρέφουν στην Ευρυτανία, ωστόσο σε πολλές περιοχές (κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα) ελήφθη απόφαση για ματαίωσή τους, λόγου του υψηλού ιικού φορτίου και του κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού λόγω συγχρωτισμού.

Οι μαθητές δεν θα φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ωστόσο, για τους θεατές, το Yπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, καθώς θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους με πιθανή συνάθροιση. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες.

Η παρέλαση στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι, ανήμερα της εθνικής επετείου, το πρόγραμμα ξεκινά με τον χαιρετισμό της ημέρας με κωδωνοκρουσίες στις 7.30 το πρωί, έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία από την υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου στις 8.00 π.μ., για να ακολουθήσει στις 10.15, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης, ενώ θα ακολουθήσουν εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Α’/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Διονύση Παρούτσα, η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Στις 11.15 το πρωί θα διεξαχθεί η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων του νομού, επί της κεντρικής οδού Αποδήμων Ευρυτάνων, ενώ στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας στον προαύλιο χώρο του κεντρικού καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Σημειώνεται πως στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Γιάννα Χορμόβα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ