24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επίθεση με drones στη Μόσχα: Ουκρανικά αντίποινα «βλέπει» το Κρεμλίνο – Αρνείται εμπλοκή το Κίεβο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μόσχα, μετά τις επιθέσεις με drone που δέχτηκε η ρωσική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα στο Κίεβο, ηχούσαν και πάλι οι σειρήνες του πολέμου, μετά τη νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα.

Οχτώ drones στόχευσαν την πόλη και πέντε καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτίρια και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση, το οποίο αρνείται κάθε ανάμειξη. Είναι το δεύτερο περιστατικό επίθεσης με drone στη ρωσική πρωτεύουσα, έπειτα από εκείνη στο Κρεμλίνο τον περασμένο Μάιο.

«Το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε τον δρόμο του εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών. Αυτό είναι ένα σαφές γνώρισμα τρομοκρατικής δραστηριότητας», είπε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Ουάσιγκτον επανέλαβε ότι δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και πως επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακαταλάβει τα εδάφη της. «Είδαμε τις ειδήσεις και εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για το τι συνέβη. Κατά κανόνα, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας» ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμήνυσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με τα αυστηρότερα των μέτρων, ενώ κατηγόρησε τη Δύση πως στηρίζοντας το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι, που έχει σκοπό να καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό, στηρίζει την Ουκρανία στην γενοκτονία που διαπράττει. Έξαλλος ο Γεβγένι Πριγκόζιν, για άλλη μια φορά, έστρεψε τα βέλη του κατά του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Παράλληλα, στο Κίεβο, ηχούσαν και πάλι οι σειρήνες, μετά τη νέα αεροπορική επιδρομή, που εξαπέλυσε, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η Ρωσία.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Διαβάστε επίσης:

Politico: Η ρωσική Wagner «αλιεύει» μισθοφόρους διαφόρων ειδικοτήτων με αγγελίες σε Twitter και Facebook

ΗΠΑ – Λευκός Οίκος: Δεν υποστηρίζουμε τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ