19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη

Στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει την Τρίτη 18 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Ριάντ Αλ Μάλικι.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Tην ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Click4more: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τη Γάζα – 42.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους (pics, vids)

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Οι τηλεφωνικές επαφές

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Παράλληλα, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, και τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ