28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επίσκεψη στην Αστυνομία για μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

από την έντυπη έκδοση

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας επισκέφθηκαν (17/2) οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου.

Στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία του κέντρου ελέγχου και να επικοινωνήσουν με το περιπολικό μέσω ασυρμάτων, ενημερώθηκαν για τη σημασία του δαχτυλικού αποτυπώματος, για την αποστολή και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και για την αυτοπροστασία των αστυνομικών. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα Μόνιμη Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων όπου εντυπωσιάστηκαν από τα πολύτιμα εκθέματα της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας.

«Ωστόσο, οι μαθητές άκουσαν με προσοχή, εξέφρασαν τις απορίες τους και τους έγινε κατανοητό ότι μπορούν να εμπιστευτούν τους αστυνομικούς, την βοήθεια των οποίων πρέπει να ζητήσουν όταν και όποτε χρειαστούν. Συνειδητοποίησαν ότι οι αστυνομικοί είναι προστάτες τους, ότι είναι δίπλα τους, σε κάθε στιγμή και δεν πρέπει να τους φοβούνται. δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους με το γενναίο φιλοδώρημα…», αναφέρει το σχολείο.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Β. Γιαννουλάκου, Β. Μήλα, Κ. Κοντομήτρου, Δ. Σικαρίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενημερωτικές διαλέξεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο ειδικότερων δράσεων με κύριο στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών. «Εκ μέρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου ευχαριστούμε θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή Ευρυτανίας  κ. Σταματέλο και τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ευρυτανίας για τον τρόπο που προσέγγισαν τους μαθητές προσφέροντάς τους γνώση και κάνοντάς τους να νιώσουν ασφάλεια», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ