24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επί τάπητος τα ζητήματα της Μαγνησίας στη σύσκεψη Μητσοτάκη με Δημάρχους

Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου, προήδρευσε το μεσημέρι σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, που πραγματοποίησε στη Μαγνησία.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, οι οκτώ Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός κ. Χρ. Τριαντόπουλος και οι κυβερνητικοί βουλευτές, κ.κ. Χρ. Μπουκώρος, Θαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας.

Αναφερόμενος σε θέματα συνεργασίας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης ο κ. Μπέος υπογράμμισε: «Έχω υποχρέωση, ως Δήμαρχος της πόλης που εκλέγομαι χωρίς κομματική στήριξη, να σας πω και δημόσια, ότι μας έχετε εκπλήξει πολύ ευχάριστα, λειτουργώντας χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και αποκλεισμούς. Στη μέχρι σήμερα θητεία της Κυβέρνησής σας είχαμε ως Δήμος, ως πόλη, μια πολύ σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Έχοντας μια αρνητική εμπειρία από το παρελθόν, οφείλω να το επισημάνω αυτό. Γιατί δυστυχώς μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο» τόνισε στον κ. Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Βόλου, προσθέτοντας πως την τελευταία τριετία προχώρησαν πολλά και μεγάλα έργα που επί σειρά ετών είχαν βαλτώσει.

Τα αιτήματα της πόλης και ευρύτερα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Βόλου παρέδωσε και ένα σύντομο σημείωμα με τα αιτήματα – προτάσεις που διεκδικούν η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, που είναι τα εξής:

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Η χερσαία ζώνη του λιμανιού, με την διεύρυνση των χώρων που παραχωρούνται στο Δήμο, εν όψει ιδιωτικοποίησής του.
Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού.
Η διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Οι χρηματοδοτήσεις για τη σχολική στέγη.
Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.
Η σύνδεση με τον Ε 65 και μέσω αυτού με την Δυτική Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία, ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τους συνεργάτες του έχουν κάνει καταγραφή των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τοπικά.

Αναφερόμενος στα μεγάλα ζητήματα, που έθεσε ο δήμαρχος Βόλου, δήλωσε πως σε ό,τι έχει να κάνει με το Νοσοκομείο, έχει πλήρη εικόνα και γνωρίζει πως ενισχύθηκε με προσωπικό, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ενώ “τρέχουν” μόνιμες προσλήψεις από τον ΑΣΕΠ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ακόμη γνωστό, ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους νησιωτικούς Δήμους, ώστε να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν κυρίως τη Σκόπελο και την Αλόννησο, όπου πρέπει να δοθεί μια πρόσθετη βοήθεια. Αναφέρθηκε δε, ειδικά στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αρδευτικών και υδρευτικών έργων, για τα οποία η χώρα έχει επενδύσει δις ευρώ, αλλά μένουν ακόμη ανολοκλήρωτα.

Αναφορικά με ζητήματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός τόνισε “πήραμε κι εμείς τα μαθήματά μας, είδαμε τί πρέπει να διορθώσουμε, αλλά χρειάζεται και η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, για να μη δούμε να συμβαίνουν το καλοκαίρι, αυτά που συνέβησαν πέρυσι”.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τα οποία μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας για την αποτελεσματικότητα του έργου της.
“Οι πολίτες να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε μόνο με τη μείωση φόρων, την αύξηση του μισθού, κλπ, αλλά ασχοληθήκαμε και με όλα τα άλλα προβλήματα, σε κάθε πόλη, δήμο και χωριό . Και χαίρομαι γιατί αναγνωρίζετε οι Δήμαρχοι ότι το επίπεδο της θεσμικής συνεργασίας είναι καλύτερο απ’ ό,τι στο παρελθόν” επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως, σε κάθε επίπεδο, είτε Δήμος, είτε περιφέρεια, εάν υπάρχει λαϊκή εντολή θα πρέπει να μπορεί να προάγει την κυβερνησιμότητα, χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση η αναλογικότητα.

Συνάντηση με φίλους του κόμματος

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους, στο Δημαρχείο Βόλου, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με φίλους του κυβερνώντος κόμματος, που τον ανέμεναν σε καφετέρια, στο κέντρο της πόλης. Εκεί τον καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας, Νίκος Αθανασάκης, ενώ και πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα σύντομα, θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν.

Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στη Μαγνησία, έκλεισε με την επίσκεψή του στην 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου, από όπου και αναχώρησε για την Αθήνα.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ