28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Επενδύουν” στον Τουρισμό: ΠΕ Ευρυτανίας, Καρπενήσι & Άγραφα στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (ΦΩΤΟ)

Οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας την επαύριο της πανδημίας.

Μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων συμμετείχαν στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις ημέρες γεμάτες τουρισμό με πλήθος κόσμου, Ελλήνων και ξένων, να επισκέπτεται το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να προμηθεύεται το προωθητικό υλικό των δύο δήμων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 στο Βελλίδειο Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε για ακόμα μία φορά στην έκθεση, αξιοποιώντας κάθε προσπάθεια για προβολή και προώθηση του τόπου σε όλο και περισσότερες και μεγαλύτερες αγορές. Ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία στον επισκέπτη να περιηγηθεί εικονικά στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής και να ενημερωθεί για τις δράσεις και τα σημεία ενδιαφέροντος του τόπου.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και  ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σβερώνης. «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη φιλοξενία στο περίπτερό της. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη προωθητική μας δράση, στην 8η Athens International Tourism & Culture Expo 2021 που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δ. Καρπενησίου.

Ενεργή ήταν και συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ευρυτανία (ξενοδόχοι κ.α.).

Στην έκθεση συμμετείχε και ο Δήμος Αγράφων, ο οποίος για πρώτη φορά παρουσίασε και διένειμε τα νέα τουριστικά του φυλλάδια.

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προβολή των πανέμορφων τουριστικών προορισμών της περιοχής των Αγράφων με κύριους και προωθητικούς άξονες τη φύση και τον πολιτισμό. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα νέα φυλλάδια του δήμου, που προβάλλουν συνολικά όλο τον δήμο, αλλά και τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε αυτόν, ως ένα βασικό προορισμό των επισκεπτών, αλλά και έναν εναλλακτικό τόπο διακοπών», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η κα Αννέτα Κοτρώνα, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δ. Αγράφων, καθώς και συνεργάτες του δημάρχου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ