19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Διπλή επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς στην αφύπνιση της εθνικής συνείδησης και για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργάνωσε, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Κατά τη διάρκεια της τιμήθηκαν δύο διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες. Ο αστροφυσικός και Ακαδημαϊκός, κ. Δημήτρης Νανόπουλος και ο Γενετιστής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, κ. Στυλιανός Αντωναράκης. Και οι δύο κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού έχουν αφήσει ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα στην επιστημονική κοινότητα.

Επίσης, τιμήθηκε, εκ μέρους των Ελλήνων ανταποκριτών του εξωτερικού που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση της διάχυσης των σημαντικών ειδήσεων της χώρας μας παγκοσμίως και της προβολής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο δημοσιογράφος, ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης στο Λονδίνο, Ισαάκ Καρυπίδης.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας , Γιάννης Χρυσουλάκης, αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεισφορά των Ελλήνων της Διασποράς που λειτουργούν ως πολύτιμοι πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης για το ρόλο τους στην ενημέρωση των Ομογενών και την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ