29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επετειακή συναυλία στην ιστορική σπηλιά  του Γεωργίου Καραϊσκάκη 

Ένα ιστορικό μνημείο, η σπηλιά, όπου γεννήθηκε ο ήρωας της επαναστάσεως Γεώργιος Καραϊσκάκης αναδεικνύεται σε καλλιτεχνικό χώρο, με την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις εννέα αύριο το βράδυ.

Σε μια σπηλιά μέσα στο βουνό λίγο πάνω από το Μαυρομμάτι στο Μουζάκι Καρδίτσας γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος του αγώνα τον Απρίλιο του 1782.

Στην Σπηλιά που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο,  η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη  και 80μελή Χορωδία από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να ερμηνεύσουν το αριστούργημα του Χάυντν «Δημιουργία». Το έργο είναι μια μουσική απεικόνιση των έξι ημερών της Δημιουργίας του Κόσμου, βασισμένη στο  Πρώτο Βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, την Γένεση. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός σημειώνει ο Φάνης Στάθη, δήμαρχος Μουζακίου.

Μια συναυλία με 155 εκτελεστές επί σκηνής, επισημαίνει ο Νίκος Ευθυμιάδης, διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ Καρδίτσας. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή για τον Δήμο και την περιοχή.

Ο Αλέξης Κωστάλας θα παρουσιάσει την καλλιτεχνική βραδιά, ο οποίος δήλωσε έκθαμβος από την ομορφιά του τοπίου.

Ο Καραϊσκάκης είναι ο ήρωας που ενσαρκώνει την αναγέννηση του έθνους και η σπηλιά σηματοδοτεί το γεγονός της γεννήσεως όπως η Βηθλεέμ. Είναι η επαφή με τον χαμένο παράδεισο, που  θα κορυφωθεί με την μουσική του Τζόζεφ Χάυντν. «Η Δημιουργία» θεωρείτε ένα από τα εμβληματικότερα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και λεωφορεία θα μεταφέρουν το κοινό στην σπηλιά, ενώ η είσοδος στην συναυλία είναι δωρεάν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ